Πολιτικη & Οικονομια

Ομοφοβικό παραλήρημα Στίγκα των Σπαρτιατών: «Με ενοχλεί να φιλιούνται δύο άνδρες στον δρόμο»

Για «χαλαρότητα θεσμών και ηθικής» κάνει λόγο ο πρόεδρος του κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Στίγκας: Ομοφοβικό παραλήρημα on camera από τον επικεφαλής του κόμματος Σπαρτιάτες - Εξέφρασε την ενόχλησή του για την ομοφυλοφιλία.
Το να φιλιούνται δυο άνδρες δημόσια δεν είναι ηθικό, δηλώνει ο πρόεδρος του κόμματος Σπαρτιάτες, Βασίλης Στίγκας © Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Βασίλης Στίγκας: Ομοφοβικό παραλήρημα on camera από τον επικεφαλής του κόμματος Σπαρτιάτες - Εξέφρασε την ενόχλησή του για την ομοφυλοφιλία.

Ένας ομοφυλόφιλος  δεν θα μπορούσε να γίνει βουλευτής των Σπαρτιατών, υποστήριξε ο πρόεδρος του νεοεισελθόντος στη Βουλή κόμματος, Βασίλης Στίγκας.

Σε ομοφοβικό παραλήρημά του στους τηλεοπτικούς δέκτες, ο Βασίλης Στίγκας έκανε λόγο για χαλαρότητα των θεσμών και της ηθικής.

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο πρόεδρος των Σπαρτιατών είπε μεταξύ άλλων ότι τον ενοχλεί «η χαλαρότητα των θεσμών και της ηθικής», επειδή δύο άντρες φιλιούνται δημόσια αλλά ότι δεν τον ενοχλεί ένα φιλί μεταξύ άντρα και γυναίκας, «γιατί είναι κάτι το φυσιολογικό».

Ειδικά για τα θέματα γάμου και υιοθεσίας μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών έκανε λόγο για «μοντερνισμό» και για «νέα τάξη πραγμάτων», σημειώνοντας ότι «δεν καταλαβαίνει» γιατί γίνεται αυτή η συζήτηση.

«Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, αρκεί να μην εμπλέκονται παιδιά. Ένας ομοφυλόφιλος δεν θα μπορούσε να γίνει βουλευτής στους Σπαρτιάτες. Με ενοχλεί η χαλαρότητα των θεσμών. Η gay παρέλαση είναι κάτι φυσιολογικό; Και να έχουν εικόνες αγίων στα απόκρυφα σημεία τους; Θα τρελαθούμε;.

»Υπάρχει δυνατότητα του ανθρώπου να εκφράζεται, αλλά δεν μπορεί να εκφράζεται δημοσίως για κάτι που πιστεύει αυτός. Δεν με πειράζει κάποιος που κάνει κάτι στο σπίτι του, αρκεί να μην εμπλέκονται παιδιά. Εμένα με ενοχλεί να βλέπω δύο άνδρες να φιλιούνται στον δρόμο», υποστήριξε ο Βασίλης Στίγκας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctu4mq8fzkap)

Όσα είπε στην κάμερα ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας

Β.Σ. Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους. Ο καθένας το τι κάνει στο σπίτι του δεν με ενδιαφέρει, είναι δικό του θέμα, αρκεί να μην εμπλέκονται παιδιά.

Γ.Λ. Ένας ομοφυλόφιλος θα μπορούσε να γίνει βουλευτής του κόμματός σας;

Β.Σ. Προσωπικά όχι.

Γ.Λ. Τι σας ενοχλεί στον ομοφυλόφιλο;

Β.Σ. Με ενοχλεί η χαλαρότητα των θεσμών και της ηθικής.

Γ.Λ. Δηλαδή, ένας ομοφυλόφιλος που φιλιέται έχει χαλαρή ηθική και ένας άντρας με μια γυναίκα που φιλιούνται δεν έχουν χαλαρή ηθική;

Β.Σ. Όχι βέβαια. Γιατί είναι κάτι το φυσιολογικό, έτσι μεγαλώσαμε. Η gay παρέλαση είναι κάτι το φυσιολογικό; Θα τρελαθούμε στο τέλος; Υπάρχει η δυνατότητα του ανθρώπου να εκφράζεται, αλλά δεν μπορεί να εκφράζεται δημοσίως για κάτι που πιστεύει αυτός ενδεχομένως. Δεν με απασχολεί τι κάνει κάποιος στο σπίτι του, είτε ετερόφυλος είτε ομοφυλόφιλος. Από εκεί και πέρα, εσείς θεωρείτε σωστή την εικόνα δύο άντρες να φιλιούνται στον δρόμο;

Γ.Λ. Δεν με ενοχλεί καθόλου, αλήθεια σας λέω.

Β.Σ. Εμένα με ενοχλεί. Έχουμε μεγαλώσει φυσιολογικά. Δεν υπάρχει σύγχρονος Καιάδας, ούτε θα πετάξουμε κανέναν εκεί. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα από εμάς.

Γ.Λ. Άρα ο γάμος και η υιοθεσία είναι πολύ μακριά από εσάς…

Β.Σ. Γιατί πρέπει να υπάρχει όλο αυτό; Δεν καταλαβαίνω. Είναι μοντερνισμός; Νέα τάξη πραγμάτων;

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.