Πολιτικη & Οικονομια

Κατήφεια στον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο δυσμενές αποτέλεσμα που «δείχνει» το exit poll

Δεν θέτουν θέμα Τσίπρα οι Χαρίτσης - Αχτσιόγλου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κουμουνδούρου για Φίλη: Αν συμμερίζεται τον Τζουμάκα γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ; - Βαθαίνει η κόντρα μετά την διαγραφή Τζουμάκα
Κουμουνδούρου για Φίλη: Αν συμμερίζεται τον Τζουμάκα γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ; - Βαθαίνει η κόντρα μετά την διαγραφή Τζουμάκα © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη αντίδραση της Κουμουνδούρου για τα ποσοστά του exit poll

Προβληματισμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη διαφαινόμενη συντριπτική εκλογική ήττα, σύμφωνα με τα exit poll για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Με το ποσοστό να κυμαίνεται στο απογοητευτικό εύρος μεταξύ 16,3% και 19,3%, ακόμα χαμηλότερα από το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, στην Κουμουνδούρου επικρατεί κατήφεια για το γεγονός ότι η προεκλογική εκστρατεία δεν κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα που διαμορφώθηκε στις πρώτες κάλπες. 

Η αλλαγή στρατηγικής που επιλέχθηκε από τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, δεν βρήκε ανταπόκριση στο εκλογικό σώμα, με τη μεγάλη απώλεια δυνάμεων να παγιώνεται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το κλίμα που μεταφέρεται από την Κουμουνδούρου είναι πως το αποτέλεσμα -εφόσον επιβεβαιωθούν τα exit poll- αντιμετωπίζεται ως δυσμενές και αρνητικό, τόσο για τον ίδιο τον ΣΥΡIZA όσο και για το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων. 

«Αν επιβεβαιωθεί το exit poll, τότε το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας», ήταν η πρώτη αντίδραση από πηγές του κόμματος, που επισημαίνουν ότι το αποτέλεσμα δείχνει συντηρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

Κατήφεια στον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο δυσμενές αποτέλεσμα που «δείχνει» το exit poll

Δεν θέτουν θέμα Τσίπρα οι Χαρίτσης - Αχτσιόγλου

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι παρών στο μέλλον του κόμματος, στην επόμενη μέρα, και θα συμμετάσχει στις διαδικασίες αποτίμησης του αποτελέσματος. Στον ΣΥΡΙΖΑ οι διαδικασίες είναι συλλογικές και δημοκρατικές σε αντίθεση με άλλα κόμματα και έτσι θα προχωρήσει στο μέλλον», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας, εμείς στην Αριστερά θα κάνουμε τις εσωτερικές μας διαδικασίες για να δούμε τα λάθη που έγιναν» δήλωσε στο OPEN η Έφη Αχτσιόγλου, στο πρώτο της σχόλιο μετά τη δημοσιοποίηση του exit poll.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctlvdk8bmoe1)

«Καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας» σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάνοντας λόγο για μία «πολύ μεγάλη ήττα» του κόμματος στις σημερινές εκλογές.

«Η μεγάλη ήττα ήταν και στις πρώτες εκλογές και άρα ήταν δύσκολο να κάνεις μετά το οτιδήποτε. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ μεγάλος αναστοχασμός. Είμαστε μεγάλο κόμμα με εσωτερικές διαδικασίες».

Όσον αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα αναστοχαστεί». «Θα το συζητήσει με τους συνεργάτες του και με στελέχη» δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Στο ερώτημα για το τι θα πει στον κ. Τσίπρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω τι θα συμβούλευα τον Αλέξη Τσίπρα»

Tα ποσοστά των κομμάτων σύμφωνα με το Exit Poll στο 100%

ΝΔ: 39% - 42%

ΣΥΡΙΖΑ: 16,3% - 19,3%

ΠΑΣΟΚ: 11,2 – 13,2%

ΚΚΕ: 6,5% – 8,5%

Ελληνική Λύση: 3,6% – 5,6%

Σπαρτιάτες: 3,6% – 5,6%

Νίκη: 2,7 – 4,7%

Πλεύση Ελευθερίας: 2,1 – 4,1%

ΜέΡΑ25: 1,4 – 3,4%

Εκτίμηση εδρών βάσει του exit poll στο 100%

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του exit poll στο 100% τα κόμματα λαμβάνουν τις εξής έδρες:

Νέα Δημοκρατία: 158 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 47 έδρες

ΠΑΣΟΚ: 33 έδρες

ΚΚΕ: 20 έδρες

Ελληνική Λύση: 12 έδρες

Σπαρτιάτες: 12 έδρες

Νίκη: 10 έδρες

Πλεύση Ελευθερίας: 8 έδρες

ΜέΡΑ25: 0 έδρες

Tα ποσοστά των κομμάτων σύμφωνα με το Exit Poll στο 80%

Νέα Δημοκρατία: 40-44%

ΣΥΡΙΖΑ: 16,1-19,1%

ΠΑΣΟΚ:10-13%

ΚΚΕ: 7,2 -9,2%

Σπαρτιάτες: 4-6%

Ελληνική Λύση: 2,3-4,3%

Νίκη: 2,3-4,3%

ΜέΡΑ25: 2-4%

Πλεύση Ελευθερίας: 2-4%

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.