Πολιτικη & Οικονομια

Πανηγυρικό κλίμα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μετά την ανακοίνωση των Exit Poll

Στο 23,9% η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκλογές 2023 - Exit Poll: Το κλίμα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας - Τα ποσοστά των κομμάτων 

Πανηγυρικό είναι το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία μετά την ανακοίνωση του Exit Poll, που δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να κερδίζει τις εκλογές με 40-44%. Λίγο πριν τις 18:30 το απόγευμα έφτασε στα γραφεία της Πειραιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ και άλλα γαλάζια στελέχη βρίσκονται από νωρίς στα γραφεία τους. 

«Αναμένουμε τα αποτελέσματα. Φαίνεται ότι η ΝΔ εξασφαλίζει ασφαλή αυτοδυναμία. Αυτό μάς κάνει να νιώθουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι επόμενες μέρες δεν είναι ημέρες πανηγυρισμών αλλά ημέρες δουλειάς. Δεν υπάρχει ούτε πίστωση χρόνου, ούτε μέρες για χάσιμο», ήταν το πρώτο σχόλιο πηγών της Νέας Δημοκρατίας.

© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος των Exit Poll, οι ψηφοφόροι και τα στελέχη του κόμματος που βρίσκονται στην Πειραιώς πανηγυρίζουν για τη διαφαινόμενη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Χριστοδουλίδης, οι δύο άνδρες πρόκειται να έχουν σύντομα συνάντηση. «Επικοινώνησα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, φίλο Κ. Μητσοτάκη και τον συγχάρηκα για τη μεγάλη του Νίκη. Θα συναντηθούμε τις επόμενες μέρες στις Βρυξέλλες και σύντομα θα επισκεφθεί την Κύπρο», σημειώνει ο κ. Χριστοδουλίδης στο twitter.

Ποια τα ποσοστά των κομμάτων σύμφωνα με το Exit Poll

Το Exit Poll δόθηκε στη δημοσιότητα με το κλείσιμο της κάλπης. Το αποτέλεσμα, που αφορά το 80% των ερωτηματολογίων στα οποία απάντησαν οι ψηφοφόροι, δείχνει ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη με 40-44 %. Στη Βουλή φαίνεται ότι μπαίνουν έως και 9 κόμματα, με τη διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) να διαμορφώνεται στο 23,9%. 

Σύμφωνα με τα Exit Poll φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία αποκτά ισχυρή αυτοδυναμία, αυξάνοντας τα ποσοστά της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ένα ποσοστό χαμηλότερο από εκείνο της 21ης Μαΐου 2023. Στη Βουλή θα βρεθεί, σύμφωνα με τα ευρήματα, το κόμμα Σπαρτιάτες, με την Ελληνική Λύση, το ΜέΡΑ25, τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας να δίνουν μάχη για την κατάκτηση του 3%. 

Νέα Δημοκρατία: 40-44%

ΣΥΡΙΖΑ: 16,1-19,1%

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ:10-13%

ΚΚΕ: 7,2 -9,2%

Ελληνική Λύση: 2,3-4,3%

ΜέΡΑ25: 2-4%

Νίκη: 2,3-4,3%

Πλεύση Ελευθερίας: 2-4%

Σπαρτιάτες: 4-6%

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023

Νέα Δημοκρατία: 40,79% 

ΣΥΡΙΖΑ: 20,07% 

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: 11,46%

ΚΚΕ: 7,23%

Ελληνική Λύση: 4,45%

ΜέΡΑ25: 2,63%

Νίκη: 2,92%

Πλεύση Ελευθερίας: 2,89%

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις εκλογές 2023