Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Ανδρουλάκης: Στο επίκεντρο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ η προστασία του περιβάλλοντος

«Εστιάζουμε στην αειφόρο ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Ανδρουλάκης: Η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Οι προτάσεις του κόμματος για την ενεργειακή δημοκρατία.
«Το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει στο επίκεντρο των πολιτικών και των δράσεών του την προστασία του περιβάλλοντος», υπογραμμίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης © Eurokinissi/Λεωνίδας Τζέκας

Νίκος Ανδρουλάκης: Η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Οι προτάσεις του κόμματος για την ενεργειακή δημοκρατία.

«Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής έχει θέσει στο επίκεντρο των πολιτικών και των δράσεών του την προστασία του περιβάλλοντος», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας.

«Σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που φέτος είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης, ενός πολύ μεγάλου προβλήματος, με σημαντικές επιπτώσεις και στην υγεία μας.

Η Ελλάδα υπολογίζεται ότι παράγει 700.000 τόνους πλαστικών απορριμμάτων ετησίως, με ένα σημαντικό ποσοστό να διαρρέει στο περιβάλλον ρυπαίνοντας τις ακτές μας» σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνει, η χώρα μας και γενικότερα η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, θεωρείται από τις πλέον ευάλωτες του πλανήτη στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

«Η αύξηση της θερμοκρασίας, τα πιο συχνά και έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας είναι ήδη μέρος της καθημερινότητας μας», επισημαίνει.

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει ενεργειακή δημοκρατία

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «λόγω της ξηρασίας, που πλήττει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά συνολικά τη νότια Ευρώπη, η ανάγκη για βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων γίνεται ακόμα πιο σημαντική».

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ανδρουλάκης, με τις προτάσεις του κόμματος, όπως αυτές για την ενεργειακή δημοκρατία, «εστιάζουμε στην αειφόρο ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο για να γίνει η κοινωνία και η οικονομία μας πιο ανθεκτική στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και περιβαλλοντικά βιώσιμη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική
Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική

Συνήθως τον Αύγουστο οι περισσότεροι Έλληνες, περιλαμβανομένων των εξειδικευμένων επαγγελματιών που είναι σε θέση να σχολιάσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες των νομοσχεδίων, κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.