Πολιτικη & Οικονομια

«Συναγερμός» σήμανε στον ΣΥΡΙΖΑ

Συστήνεται οργανωτική επιτροπή εκλογικού αγώνα, σε διαρκή συνεδρίαση το Εκτελεστικό Γραφείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Συναγερμός» σήμανε στον ΣΥΡΙΖΑ
@ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/ EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Σήμανε προεκλογικός «συναγερμός» - Συστήνεται οργανωτική επιτροπή εκλογικού αγώνα, σε διαρκή συνεδρίαση το Εκτελεστικό Γραφείο

Θέσεις εκλογικής «μάχης» λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα της 21ης Μαΐου. Κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, που άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής και διήρκεσε έως το βράδυ, ελήφθησαν αποφάσεις οργανωτικού χαρακτήρα σχετικά με το πώς θα πορευθεί το κόμμα για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Οι αποφάσεις φανερώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε ένα πιο συγκεντρωτικό μοντέλο, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την «εκπομπή» ενιαίου μηνύματος προς τους πολίτες.

Άλλωστε, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας απαριθμώντας τα αίτια της ήττας είχε επισημάνει μεταξύ άλλων: «Είναι η εικόνα μας. Η εικόνα μας ως κόμματός, ως συλλογικού υποκείμενου, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ιδίως όμως τις κρίσιμες ημέρες πριν την κάλπη. Δεν ήταν μια εικόνα που εξέπεμπε συνοχή, ευθύνη, συγκρότηση [...]. Οι άστοχες δημόσιες τοποθετήσεις, ακόμα και τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές, οι παλινωδίες, το έλλειμα υπευθυνότητας, ακόμα και αντίληψης πόσο καχύποπτο ήταν το εκλογικό σώμα απέναντί μας, πόσο ρευστό και ευμετάβλητο, μας κόστισαν πανάκριβα».

Απάντηση σε αυτό είναι η συγκρότηση οργανωτικής Επιτροπής εκλογικού αγώνα που θα βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές οργανώσεις για να «περνάει» την κομματική γραμμή.

Επίσης, το διευρυμένο Εκτελεστικό Γραφείο (μαζί με τον εκλογικό σχεδιασμό) θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση.

Μία ακόμη πιο δραστική απόφαση είναι ότι το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θα ορίζει τις εμφανίσεις στελεχών στα κανάλια.

Τέλος, συγκροτείται μια «εκλογική επιτροπή» που θα αποτελείται από τα νεότερα στελέχη που θα πλαισιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα και θα πρωταγωνιστεί στις δράσεις του κόμματος.

Τα πρόσωπα της Task Force δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι σε αυτήν θα περιλαμβάνονται οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Διάνα Βουτυράκου, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Κώστας Ζαχαριάδης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.