Πολιτικη & Οικονομια

Ποια ονόματα «ακούγονται» για υπηρεσιακοί υπουργοί

Τα πρόσωπα και τα χαρτοφυλάκια που αναλαμβάνουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Γιάννης Σαρμάς
© ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Εκλογές 2023 - Υπηρεσιακοί υπουργοί: Τα ονόματα και τα Υπουργεία που αναλαμβάνουν 

Σήμερα, στις 16:00 το μεσημέρι ορκίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς. Μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν και τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν υπηρεσιακοί υπουργοί μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης. 

Ο πρέσβης ε.τ. Ουάσιγκτον – Άγκυρα – Λευκωσία, Βασίλης Κασκαρέλης, αναμένεται να αναλάβει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, ενώ για το Υπουργείο Άμυνας προορίζεται ο υφυπουργός Άμυνας και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής. Ο στρατηγός ε.α. και επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης, φαίνεται ότι θα αναλάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Επιπλέον, ο Ευάγγελος Τουρνάς θα λάβει το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας. Η Καλλιόπη Σπανού θα παραμείνει υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών. Την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών θα αναλάβει ο νυν υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Θεόδωρος Πελαγίδης.

Δύο πρόσωπα φλερτάρουν για το Υπουργείο Παιδείας, κατά πληροφορίες πρόκειται για τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστο Κίττα, ο οποίος είχε διατελέσει και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο καθηγητής Νομικής, Φίλιππος Σπυρόπουλος, ενδέχεται να αναλάβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Για το Υπουργείο Ανάπτυξης προορίζεται η υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδας τα έτη '08-'14, Ελένη Λούρη.

Υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού αναμένεται να αναλάβει η διευθύνουσα Σύμβουλος του Marketing Greece, Ιωάννα Δρέττα

Πότε ορκίζεται και πότε διαλύεται η νέα Βουλή

Σύμφωνα με νεότερο διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και μετά από σχετική πρόταση της κυβέρνησης, η Βουλή θα συγκληθεί σε Α' Τακτική Σύνοδο την Κυριακή (28/5), αντί της Πέμπτης (1/6), όπως είχε οριστεί με το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της προηγούμενης Βουλής. Συγκεκριμένα, στις 6 μ.μ. της Κυριακής 28 Μαΐου θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών, ενώ την επόμενη Δευτέρα (29/5), στις 10:30 π.μ., οι βουλευτές θα εκλέξουν τον πρόεδρο του Σώματος. Ο πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται με ονομαστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Αν δεν συγκεντρώσει κανείς την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους και εκλέγεται αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

Τη Δευτέρα (29/5) αναμένεται να θυροκολληθεί νέο προεδρικό διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εθνικών εκλογών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.