Πολιτικη & Οικονομια

Η υποχρεωτική διάδοση αντιεμβολιαστικών μηνυμάτων

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο νόμος δεν αλλάζει»

Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκλογές 2023: Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει τον νόμο που επιβάλλει τη μετάδοση των δεκάλεπτων μηνυμάτων των κομμάτων ανεξαρτήτως περιεχομένου.

Είναι δύσκολο να μετρηθεί με ακρίβεια ο αριθμός τους αλλά είναι βέβαιο πως η αντιεμβολιαστική παράνοια την περίοδο της πανδημίας στοίχισε σε ζωές. Είτε αυτή στρεφόταν ευθέως εναντίον των εμβολίων, είτε ήταν πονηρή σαν του Αλέκση και της παρέας του που τη μια παρουσίαζαν τη διάθεση των εμβολίων ως «ξεστοκάρισμα», την άλλη αμφισβητούσαν την ασφάλεια των εμβολίων λέγοντας ότι δεν είναι δοκιμασμένα. Η πανδημία πέρασε αλλά η αντιεμβολιαστική παράνοια ακόμα απειλεί ζωές. Παιδιά ξανακινδυνεύουν από αρρώστιες που τα εμβόλια μας έκαναν να τις ξεχάσουμε και εμφανίζονται ξανά χάρη στην αντιεμβολιαστική ανοησία η οποία πια εμφανίζεται κυρίως ως μια libertarian (όπως συνήθως λέμε την αντικοινωνική αντίληψη που γυρεύει ιδεολογικό μανδύα) «προάσπιση του δικαιώματος της επιλογής».  

Κάποιος θα περίμενε η πολιτεία να βάζει εμπόδια στη διάδοση τέτοιων επικίνδυνων ανοησιών και αυτός ο κάποιος θα έκανε λάθος πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορεί κανείς να φανταστεί. Γιατί η πολιτεία όχι μόνο δεν εμποδίζει τη διάδοση αυτών των θανατηφόρων «θεωριών» αλλά, ειδικά στην προεκλογική περίοδο, επιβάλει και τη διάδοσή τους. Με απειλή προστίμου για όποιο κανάλι δεν συμμορφώνεται.  

Βλέπετε ο νόμος υποχρεώνει τα κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς να δίνουν χρόνο (και μάλιστα δωρεάν) σε ΚΑΘΕ μουρλοκακομοίρη (ή πονηρό) που αποφασίζει να πάρει μέρος στις εκλογές. Όπως φαντάζεστε (ή όπως έχετε διαπιστώσει) κάποιοι από τους μουρλοκακομοίρηδες (ή πονηρούς) που παίρνουν μέρος στις εκλογές είναι ευθέως (ή πλαγίως ως υπέρμαχοι του «δικαιώματος της επιλογής») αντιεμβολιαστές και ψεκασμένοι αρνητές της επιστήμης. Αναπόφευκτα τα 10λεπτα των κομμάτων τους είναι γεμάτα από σχετικές ανοησίες με «σατανικές εταιρείες» και «ελευθερίες που το σύστημα στερεί». Ανοησίες που όμως κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι υποχρεωμένα να μεταδώσουν αφού ο νόμος επιβάλει τη μετάδοση ΟΛΩΝ των 10λεπτων ΟΛΩΝ των κομμάτων. Ανεξαρτήτως περιεχομένου.

Καταλαβαίνω ότι ο σχετικός νόμος έχει ψηφιστεί σε μια περίοδο που κανείς δεν τολμούσε να πει ότι τα εμβόλια σκοτώνουν ή ότι η Γη είναι επίπεδη. Καταλαβαίνω ότι η επιρροή που είχε στους πιο αδύναμους ψυχικά και πνευματικά συμπολίτες το αντιεμβολιαστικό κήρυγμα δεν ήταν εύκολο να προβλεφθεί. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ο νόμος δεν αλλάζει. Δεν καταλαβαίνω γιατί να υποχρεώνονται τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί να μεταδίδουν τις αντιεμβολιαστικές αρλούμπες του κάθε βλαμμένου (ή πονηρού) που χρησιμοποιεί τα προνόμια της δημοκρατίας ως Δούρειο Ίππο για να την τινάξει στον αέρα. Αφού τους βλέπουμε να μπαίνουν στο ξύλινο άλογο, τι διάολο καθόμαστε και δεν κάνουμε τίποτα; Και μπράβο μας.