Πολιτικη & Οικονομια

Επίθεση στον υπ. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου στην Πάτρα

Η Κουμουνδούρου καταγγέλλει επίθεση από χρυσαυγίτες σε μέλος του κόμματος στο Ζεφύρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Πάτρα, Κώστας Μάρκου
© ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στον υποψήφιο βουλευτή Κώστα Μάρκου στην Πάτρα - Η ανακοίνωση για την επίθεση και σε μέλος του κόμματος στο Ζεφύρι

Ο Κώστας Μάρκου, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα επίθεσης στο κέντρο της πόλης, ενώ βρισκόταν σε προεκλογική περιοδεία και μοίραζε φυλλάδια στην οδό Γούναρη εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου. 

Όπως κατήγγειλε ο Κώστας Μάρκου, καταστηματάρχης άρχισε να του επιτίθεται, βρίζοντας και σπρώχνοντάς τον. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία προσήγαγε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος στην Ασφάλεια. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αδελφός του καταστηματάρχη επιτέθηκε και αυτός με τη σειρά του στον βουλευτή, χτυπώντας τον με τη βέσπα στην οποία επέβαινε.

«Δεν περίμενα αυτή την επίθεση, όμως η μάχη της δημοκρατίας θα συνεχιστεί και αυτοί που νομίζουν ότι θα μας πτοήσουν με τέτοια περιστατικά δεν πρόκειται να τα καταφέρουν», δήλωσε ο Κώστας Μάρκου στο pelop.gr. Οι δράστες, σύμφωνα με τον βουλευτή, ζήτησαν συγνώμη για το περιστατικό και ίδιος δεν προχώρησε σε μήνυση εις βάρος τους, μη θέλοντας να δώσει συνέχεια στο συμβάν. Με εξαίρεση κάποιες μικρές εκδορές σε χέρια και πόδια ο κ. Μάρκου δεν τραυματίστηκε και γι’ αυτό δεν χρειάστηκε να μεταβεί σε νοσοκομείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει επίθεση σε μέλος του από χρυσαυγίτες στο Ζεφύρι

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μέσα από ανακοίνωσή του κατήγγειλε ότι μέλος του κόμματος δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια περιοδείας στο Ζεφύρι. «Τα τάγματα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής άρχισαν να αποθρασύνονται ξανά και να βιαιοπραγούν κατά αριστερών και δημοκρατικών πολιτών, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από την πολιτεία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Το κόμμα έδωσε στη δημοσιότητα και μία φωτογραφία από τα τραύματα στο χέρι. 

Επίθεση στον υπ. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου στην Πάτρα

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα το απόγευμα χρυσαυγίτες επιτέθηκαν και χτύπησαν άγρια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε περιοδεία στο Ζεφύρι, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Τα τάγματα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής άρχισαν να αποθρασύνονται ξανά και να βιαιοπραγούν κατά αριστερών και δημοκρατικών πολιτών, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από την πολιτεία. Κι ενώ προηγουμένως ο καταδικασμένος Κασιδιάρης είχε μείνει ανεξέλεγκτος επί τρία χρόνια να κάνει πολιτική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλα τα δημοκρατικά κόμματα θα καταδικάσουν άμεσα αυτή τη φασιστική επίθεση.

Καλούμε όλους του δημοκρατικούς πολίτες σε εγρήγορση απέναντι στο ναζισμό και το φασισμό, που επιχειρούν να σηκώσουν ξανά κεφάλι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.