Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης: «Όχι» σε κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» με τον Αλέξη Τσίπρα

«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ οδηγεί σε μια κυβέρνηση σταθερή»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκλογές 2023 - Νίκος Ανδρουλάκης: «Όχι» σε κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» με τον Αλέξη Τσίπρα

Απέρριψε το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» με τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

«Ο κ. Τσίπρας έχει πει τρία διαφορετικά πράγματα: Κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, μετά πρότεινε κυβέρνηση με τον Βαρουφάκη, τώρα λέει κάτι καινούργιο. Η θέση μου είναι, ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ οδηγεί σε μια κυβέρνηση σταθερή», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

»Αυτά που λέει ο κύριος Τσίπρας είναι όπλο για τον Μητσοτάκη. Δεν αφορούν μια ολιστική ατζέντα για τα θέματα της χώρας. Ουσιαστικά αυτά κάνουν τον Τσίπρα χορηγό του κυρίου Μητσοτάκη. Αν υπήρχε αξιόπιστη αντιπολίτευση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα ήταν παρελθόν με όλα αυτά που έχουν γίνει και με την οικονομία σε δεινή θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλακης. Έφερε τρία παραδείγματα: Τις "Πρέσπες του Αιγαίου"», τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στον φράχτη του Έβρου και το σύστημα πληρωμών «Δήμητρα» του κ. Βαρουφάκη, σημειώνοντας: «Δεν έμαθαν τίποτα από το 2015;».

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι για το συγκεκριμένο θέμα των υποκλοπών η θέση του είναι «να γίνει εκ νέου Εξεταστική Επιτροπή χωρίς καταχρηστική χρήση του απορρήτου, και με 40 μάρτυρες αντί για τρεις που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ. Το αποτέλεσμα της Εξεταστικής θα οδηγήσει σε Προανακριτική για όσους ευθύνονται». Υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν καταλογίζει ποινικές ευθύνες σε κανένα και πως αυτό είναι ευθύνη της Δικαιοσύνης στην οποία έχει εμπιστοσύνη. «Καμία ατιμωρησία για το θέμα των υποκλοπών» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διευκρίνισε ότι δεν αποκλείει οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία, αλλά μιλά με προγραμματικούς όρους και συγκλίσεις και με αξιόπιστα πρόσωπα κοινής αποδοχής.

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε με σκληρή γλώσσα στον Κ. Μητσοτάκη για όσα ο πρωθυπουργός καταμαρτυρεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. «Ο κ. Μητσοτάκης θέλει αυτοδυναμία και ο ίδιος να έχει απόλυτη κυριαρχία. Το κράτος είμαι εγώ. Λουδοβίκειες συμπεριφορές δεν πρόκειται να δεχτώ, είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη πλευρά», ήταν η απάντησή του.