Πολιτικη & Οικονομια

Metron Analysis: Διευρύνεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δεν καταγράφει κέρδη το ΠΑΣΟΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Metron Analysis: Διευρύνεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
@ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - Metron Analysis: Διευρύνεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, δεν σημειώνει κέρδη το ΠΑΣΟΚ

Αύξηση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, που μεταδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής (21/5).

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου για τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Άνοδο των ποσοστών τους καταγράφουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκριτικά με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας, την ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να καταγράψει δημοσκοπικά κέρδη.

Αναλυτικά τα ποσοστά που καταγράφουν στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα:

Metron Analysis: Διευρύνεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει μεγάλη διαφορά, καθώς το 70% των ερωτηθέντων πιστεύει πως θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 20%.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (54%) εκτιμά πως η χώρα πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση -ενώ προς τη σωστή το 39%-, ωστόσο το ποσοστό που απαντάει «προς τη λάθος κατεύθυνση» είναι σαφώς μειωμένο σε σχέση με τον Μάρτιο, όταν στον απόηχο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών το 68% των ερωτηθέντων είχε δώσει ανάλογη απάντηση.

Metron Analysis: Διευρύνεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, οι πολίτες θεωρούν ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας την ακρίβεια, με την οικονομία να ακολουθεί. Αρκετά πιο πίσω βρίσκονται η διαφθορά και η ασφάλεια.

Metron Analysis: Διευρύνεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά την καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα, με 37% έναντι 22% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.