Πολιτικη & Οικονομια

«Χάνεις, φεύγεις»: Η ατάκα Μητσοτάκη προς Τσίπρα

Τι είχε πει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για την παραμονή του στην ηγεσία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η «αιχμή» του πρωθυπουργού και η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την παραμονή του δεύτερου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμηρός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την πολυετή παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει ανοίξει προ ολίγων ημερών τα χαρτιά του ακριβώς για αυτό το ζήτημα.

Στο τέλος συζήτησης με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και ενώ ο Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίαζε μια εφαρμογή που δείχνει ποια γήπεδα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου είναι διαθέσιμα, ώστε να τα κλείνουν τα παιδιά και να μην περιμένουν, ο πρωθυπουργός σχολίασε: «Εμείς όταν παίζαμε μπάσκετ στην Αμερική είχαμε έναν κανόνα. Κερδίζεις, μένεις. Xάνεις, φεύγεις. Ο επόμενος».

Τι είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Tην εβδομάδα που μας πέρασε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του με τη Δανάη Μπάρκα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει για πρώτη φορά μια αναφορά στις προθέσεις του σε περίπτωση που χάσει ξανά στις εκλογές.

Αρχικά, ρωτήθηκε ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην πολιτική του πορεία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε πως ήταν όταν έπρεπε να απομακρύνει άτομα από την ομάδα του.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε τα εξής: «Οφείλω να ομολογήσω πως είμαι ευτυχής γιατί δεν κυβέρνησα την χώρα μέσω εκβιασμών. Δεν έχουμε τέτοια στο κόμμα μας που έχουν τα κόμματα εξουσίας. Έχουμε άλλα. Είναι από άλλη πάστα ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα μου έχει άλλα κριτήρια, είμαστε λίγο άναρχοι, γιατί έχουμε όραμα και δεν έχουμε πρίγκιπες που γεννήθηκαν με την υποχρέωση να γίνουν πρωθυπουργοί ή υπουργοί. Το αρνητικό είναι πως πολλές φορές ακούγονται διάφορα αλλά αυτό το θεωρώ υγεία. Αλλού βλέπουμε μια σιωπη επίπλαστη και απο κάτω γίνεται χαμός».

Και κατέληξε λέγοντας ότι σε περίπτωση που χάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «δεν θα μπορεί να σταθεί» στη ΝΔ, ενώ για τον ίδιο «θα υπάρχει μια εκτίμηση προς το πρόσωπό του».

Συγκεκριμένα, είπε: «Αν σ’ αυτές τις εκλογές χάσει ο κ. Μητσοτάκης, την επόμενη μέρα δεν θα μπορεί να σταθεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αλλιώς. Κερδίσει – χάσει ο Τσίπρας, θα υπάρχει μια εκτίμηση απέναντί του… Αλλά και η δυνατότητα, και νομίζω αυτό είναι υγιές, όποιος διαφωνεί μαζί μου να το λέει δημόσια και ανοιχτά».