Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Δεν βλέπω πεδίο συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, θυμίζει τη δεκαετία του '80

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τσακώνονται για τον Ανδρέα Παπανδρέου»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ρ/σ ΣΚΑΪ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προέβη ο πρωθυπουργός, ενώ προανήγγειλε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών την επόμενη τετραετία

«Βέλη» κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τα κόμματα της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη ότι «δεν έχουν τίποτα να πουν για το μέλλον και τσακώνονται για τον Ανδρέα Παπανδρέου».

Παράλληλα, αναφορικά με την οικονομία, δεσμέυτηκε για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών την επόμενη τετραετία, ενώ άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για οριζόντια μείωση του ΦΠΑ.

Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά στα πολιτικά και τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν βλέπει πεδίο συνεννόησης με τον ΠΑΣΟΚ, προσθέτοτνας ότι «το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη μού αποπνέει το κακό συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80».

Σχολίασε ότι η προεκλογική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ είναι προετοιμασία για ήττα: «Είπαν ότι αν μπορούσαμε να κάνουμε νοθεία, θα την κάναμε». Ακόμη, χαρακτήρισε «επικίνδυνο» το πρόγραμμά της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τα μνημόνια.

Παρατήρησε, επιπλέον, ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πιο κοντά και έτσι τσακώνονται για παρελθόν και την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, μην έχοντας να πουν κάτι για το μέλλον. 

«Η ΝΔ θα είναι ισχυρή στην κάλπη. Τα σενάρια δείχνουν το πρόβλημα από την απλή αναλογική. Κάποιοι λένε, μην ακούτε, μετεκλογικά θα τα βρούμε, αν έβγαιναν τα κουκιά, σίγουρα θα έκαναν κυβέρνηση ηττημένων», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο επόμενος ένοικος του Μαξίμου θα πρέπει «να έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί και να διαχειριστεί εντάσεις. Να έχουμε ισχυρή κυβέρνηση και να μην είναι όμηρος διαφόρων παζαριών. Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση που μπορεί να την προσφέρει μόνο η ΝΔ». 

Τέλος, για το κόμμα Κασιδιάρη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Θα έκανα και δεκατρείς νομοθετικές παρεμβάσεις για να μη μπουν στη βουλή οι μαχαιροβγάλτες, αλλά πάει πολύ να λένε ότι κόβουμε δεξιά κομματίδια. Δεν θέλω προσωπικές επιθέσεις, επιτίθενται ακόμη και στον πατέρα μου».

Απάντηση για τα τοπικά νομίσματα

Στην παλαιότερη πρόταση του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, για τοπικά νομίσματα, ο πρωθυπουργός απάντησε κάνοντας μια συνολική κριτική στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία - τόσο αυτές που υιοθέτησε κατά την περίοδο διακυβέρνησής του όσο και αυτές που προτείνει τώρα ενόψει των εκλογών.

«Το '15 φτάσαμε πολύ κοντά στην απόλυτη καταστροφή, αναγκάστηκε ο κ.Τσίπρας να κάνει εντυπωσιακή κωλοτούμπα και πήραμε ένα ακόμη μνημόνιο και αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση.  Κάποιοι δεν έμαθαν και δεν ξέχασαν τίποτα, Σκεφτόμουν και για τον κ.Τσακαλώτο και τον κ.Τσίπρα να λέει δώστε μου την ευκαιρία να κυβερνήσω χωρίς μνημόνιο. Φοβάμαι ότι θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνοι. Κρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας που λένε, δεν μπορεί να γίνει και τί νόημα θα είχε; Κρατικοποίηση της ΔΕΗ. Ποια θα ήταν η χρησιμότητα; Την παραλάβαμε από τα όρια της χρεοκοπίας και την κάναμε κερδοφόρα επιχείρηση. Αυτά έρχονται από παρελθούσες δεκαετίες. Αλλο ο ρυθμιστικός ρόλος του κράτους. Υπάρχει ζήτημα πρόσβασης των επιχειρήσεων σε δανεισμό. Είμαστε στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να κάνουμε του κεφαλιού μας, αλλά μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά τα επιτόκια. Υπάρχει ζήτημα πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον δανεισμό, υπάρχει όμως η δημόσια αναπτυξιακή τράπεζα που δίνει λύσεις. Και η Τράπεζα Αττικής επί ΣΥΡΙΖΑ, αυτό έκανε- αντάλλαγμα το Πάτρα- Πύργος, κόντεψε να τιναχτεί στον αέρα το έργο του δρόμου», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και ΦΠΑ

Τέλος, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία μονάδα την επόμενη τετραετία. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για οριζόντια μείωση του ΦΠΑ το δεύτερο μισό της επόμενης τετραετίας.

Ειδικά για τη φορολογική πολιτική, είπε: «Δεν θέλω να κατεβάσω πιο πολύ από το 22% τον φόρο για τις επιχειρήσεις. Για τα επόμενα βήματα της φορολογικής πολιτικής θα αυξήσουμε κατά 1.000 ευρώ το αφορολόγητο για κάθε παιδί, θα εξετάσουμε τεκμήρια, από το δεύτερο μισό της 4ετιας θα εξετάσουμε οριζόντια μείωση του ΦΠΑ. Πρέπει να υπάρχουν διαβαθμισμένες κλίμακες ΦΠΑ».

«Το πείραμα της Ισπανίας (σ.σ. για μείωση του ΦΠΑ) απέτυχε. Όσες χώρες το δοκίμασαν, απέτυχαν. Είχαν υστέρηση εσόδων και όχι μείωση των τιμών», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.