Πολιτικη & Οικονομια

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια από τον επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Όθων Ηλιόπουλος είναι καθηγητής στο Χάρβαρντ αλλά δεν θέλει αναθεώρηση του άρθρου 16

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Όθων Ηλιόπουλος
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 Όθων Ηλιόπουλος: Αρνητικός απέναντι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια εμφανίστηκε ο καθηγητής του Χάρβαρντ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος δήλωσε ο Όθων Ηλιόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.

Κατά τη διάρκεια παρουσίας του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ηλιόπουλος ερωτήθηκε «αν θέλουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια», με τον ίδιο να απαντάει «όχι εγώ».

Ο κ. Ηλιόπουλος, καθηγητής στο Χάρβαρντ, δήλωσε ότι είναι κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχει φύλαξη - αστυνόμευση στο διάσημο αμερικανικό πανεπιστήμιο όπου ο ίδιος εργάζεται.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ γίνονται διαδηλώσεις στις οποίες «πρωτοστατεί ο πρύτανης», αλλά «δεν πέφτουν μολότοφ».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csd9eel9ogl5)

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η Ελλάδα με 63% έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη. Ο ίδιος δήλωσε υπέρ του εμβολιασμού, εξάλλου υπήρξε και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα για αυτό το ζήτημα.

Τέλος, πάνω στο θέμα αυτό, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι: «Ο κ. Πολάκης δεν μίλησε εναντίον του εμβολιασμού, είπε ότι δεν φτάνει μόνο ο εμβολιασμός και ότι ο ίδιος ήθελε να περιμένει πριν κάνει το εμβόλιο».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csd97hj4vzht)

«Πυρά» από τη ΝΔ

Οι παραπάνω δηλώσεις του Όθωνα Ηλιόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μαρινάκη. Σε δήλωσή του, αναφέρει τα εξής:

«Ήδη από τις πρώτες του προεκλογικές εμφανίσεις ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος, αποδεικνύεται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, καταφέρνοντας "με το καλημέρα" να εκφράσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το μέγεθος της υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ -ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου- δήλωσε αντίθετος στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Ένας καθηγητής που διδάσκει σε ένα πανεπιστήμιο που φυλάσσεται από αστυνομία, δηλώνει αντίθετος στην πανεπιστημιακή αστυνομία στην Ελλάδα.

Τι καταλαβαίνουμε; Ότι όταν η καρέκλα μπαίνει από την πόρτα, η λογική βγαίνει από το παράθυρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να "τα βάλει" με κάθε πιθανή προοπτική εξέλιξης της χώρας, απορρίπτοντας για την Ελλάδα όσα η ηγετική του ομάδα απολαμβάνει ως αυτονόητα στο εξωτερικό. Για αυτούς η χώρα είναι ένα εργαστήριο στο οποίο θέλουν να πειραματιστούν πάνω σε κάθε απίθανη ιδεοληψία και απωθημένο τους, έχοντας εξασφαλισμένη ζωή, δουλειά και καταθέσεις κάπου μακριά από τα προβλήματα που δημιουργούν στους Έλληνες πολίτες.

Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε επιλέξει να "τα βάλουμε" με τα προβλήματα της χώρας. Η πρότασή μας είναι καλύτερη και σύγχρονη Παιδεία, καλύτερη Δημόσια Υγεία, ακόμα καλύτεροι μισθοί, ασφάλεια και προοπτικές για όλους, στην Ελλάδα. Και γι’ αυτό στις 21 Μαΐου ζητάμε από τους Έλληνες να πάμε όλοι μαζί σταθερά και τολμηρά, μπροστά».

Απάντηση Πλεύρη

Τα σχόλια του κ. Ηλιόπουλου για τους εμβολιασμούς έφεραν την αντίδραση και του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος, επικαλούμενος ανακοίνωση του ΓΓ Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, σημείωσε ότι το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει το 75% στον γενικό πληθυσμό και 85% στον ενήλικο. Έτσι, ο κ. Πλεύρης επέκρινε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ ότι έδωσε ψευδή στοιχεία και τον κάλεσε να ανακαλέσει.

«Εάν ο κ. Ηλιόπουλος δεν έχει προσχωρήσει στη γραμμή Πολάκη και δεν επιθυμεί να δυναμιτίσει το εμβολιαστικό κίνημα, οφείλει να ανακαλέσει γιατί δεν του επιτρέπεται να δυσφημεί τη χώρα. Είναι επίτευγμα το γεγονός ότι βρισκόμαστε στη 12η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης χάρη στη λήψη εξαιρετικά δύσκολων μέτρων», δήλωσε ο υπουργός Υγείας στον ρ/σ «Αθήνα 9,84».

Ακολούθως, τόνισε ότι ο κορωνοϊός έγινε ενδημική νόσος χάρη στον εμβολιασμό, ενώ υπογράμμισε τον κίνδυνο, μέσα από αυτές τις δηλώσεις και τις παρερμηνείες, να δημιουργηθεί στην κοινωνία μια γενικότερη αντιεμβολιαστική κουλτούρα.

Στην παρατήρηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά στα κρούσματα και στους θανάτους –εκτός από την πρώτη περίοδο της πανδημίας– ο κ. Πλεύρης εκτίμησε ότι αυτό δείχνει πως είχαμε παγκοσμίως το καλύτερο σύστημα επιτήρησης, καθώς γίνονταν πάρα πολλά τεστ. «Η αναλογία στην υπερβάλλουσα θνητότητα, αλλά και στη θνητότητα –κρούσμα ανά θάνατο– βρίσκεται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών μέσων όρων, όπως δείχνουν στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας» κατέληξε.

Ποιος είναι ο Όθων Ηλιόπουλος

Τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως, εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία στο University of Wisconsin Medical School και στην Ογκολογία στο Dana-Farber Cancer Institute and Harvard Medical School. Κατέχει τις ειδικότητες Παθολογίας και Ιατρικής Ογκολογίας.

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής και Κλινικός Ογκολόγος στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital Cancer Center.

Ο Δρ. Ηλιόπουλος είναι γιατρός ερευνητής και το επιστημονικό ενδιαφέρον του Εργαστηρίου του εντοπίζεται στην ανακάλυψη μοριακών στόχων για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.

Είναι μέλος επιτροπών στρατηγικού σχεδιασμού στο Dana-Farber/Harvard Cancer Center και έχει μακρόχρονη εμπειρία στον σχεδιασμό, μελέτη και εκτέλεση στρατηγικών στην Ιατρική εκπαίδευση και βασική βιοιατρική έρευνα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μανούσος Μανουσάκης
Η Λίνα Μενδώνη για τον θάνατο του Μανούσου Μανουσάκη: Υπήρξε ακάματος εργάτης της μικρής και της μεγάλης οθόνης

«Ο Μανούσος Μανουσάκης έκανε ποιοτική τηλεόραση για το ευρύ κοινό, χωρίς εκπτώσεις στις απαιτήσεις του, αλλά και χωρίς να εγκαταλείψει το σινεμά»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.