Πολιτικη & Οικονομια

Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για το κόμμα Κασιδιάρη

«Έχουμε διαχρονικά μέτωπο με την ακροδεξιά»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκλογές 2023: Υπόμνημα για το κόμμα Κασιδιάρη κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ - Η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη

Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατά της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου εξηγεί τους λόγους αναφέροντας ότι «το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής έχει διαχρονικά μέτωπο με την ακροδεξιά και την εγκληματική δραστηριότητά της, με το μανδύα πολιτικού κόμματος».

Τονίζει ότι είναι «συνεπές στη στάση του στη Βουλή κατά την ψήφιση των σχετικών διατάξεων, κατέθεσε σήμερα υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, όπως προβλέπεται από τον εκλογικό νόμο» ενώ στο υπόμνημα αναφέρεται αναλυτικά στη συνταγματικότητα του νομοθετικού πλαισίου.

Το ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ζητεί από τον Άρειο Πάγο να μην ανακηρύξει τους συνδυασμούς του κόμματος «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη.

Η Χαριλάου Τρικούπη «θέτει ακόμα στην κρίση του Δικαστηρίου τις μεθοδεύσεις Κανελλόπουλου-Κασιδιάρη, ώστε να εξεταστεί αν συντρέχει περίπτωση να αποκλειστεί και το κόμμα ΕΑΝ».

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασμένος για τη δράση της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε πως στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», με πρόεδρο τον ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη.

Σημειώνεται επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ στήριξε την κυβερνητική τροπολογία που επιχειρεί να αποκλείσει το μόρφωμα Κασιδιάρη από τις επικείμενες εκλογές.

Σήμερα, Παρασκευή (28/4) με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου απορρίφθηκε η προσφυγή του Δημήτρη Μιχάκη ιδρυτή του κόμματος Έλληνες σε βάρος του Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς κρίθηκε ότι είναι μη υπαρκτό πολιτικό κόμμα, αφού δεν είχε συγκεντρώσει τις απαιτούμενες από την εκλογική νομοθεσία 200 υπογραφές, με αποτέλεσμα να μην νομιμοποιείται να καταθέσει προσφυγή σε βάρος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη. Παράλληλα, απορρίφθηκε και η προσφυγή του Ηλία Κασιδιάρη κατά του Δημήτρη Μιχάκη.

Μέσα στις επόμενες μέρες οι αρεοπαγίτες προχωρούν στο επόμενο στάδιο της ανακήρυξης των κομμάτων, εκεί που θα κριθεί η συμμετοχή ή μη του κόμματος τόσο του Ηλία Κασιδιάρη.

Προσφατα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος χαρακτήρισε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ως «πρωτοφανή για τα χρονικά της πατρίδας», σχολιάζοντας εν συνεχεία τη δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη ότι θα κατέλθει στις εκλογές με το κόμμα «Έλληνες», λέγοντας: «Οι εκλογές είναι μία γιορτή της Δημοκρατίας. Πρέπει να έχει κανείς μία πολιτική κουλτούρα για να οδηγείται σε αποφάσεις. Πρέπει ψύχραιμα και ώριμα να σκεφτεί ποια θα είναι η απόφασή του. Θα συνδεθεί με ένα γεγονός ακραίο ή δυσάρεστο. Η Χρυσή Αυγή βαρύνεται με μία δολοφονία. Ένα κόμμα που βαρύνεται με δολοφονία, θα μπορούσε να εκπροσωπείται στη Βουλή;».