- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Όταν ο Αλέξης Γεωργούλης πρωταγωνιστούσε σε καμπάνια κατά της βίας εις βάρος των γυναικών
Τι υποστήριζε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την κακοποίηση στον χώρο εργασίας
Αλέξης Γεωργούλης: Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε καμπάνια κατά της βίας σε βάρος των γυναικών - Τι υποστήριζε για την κακοποίηση στον χώρο εργασίας.
Μετά τα όσα έρχονται στη δημοσιότητα για τον Αλέξη Γεωργούλη και με αφορμή την καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση και βία, στην επικαιρότητα έρχεται ξανά μια ανάρτηση που είχε κάνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο του 2020.
Πριν από τρία χρόνια, στην επέτειο της Διεθνούς Ημέρας Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κοινοποιήσει μία φωτογραφία του στο Facebook, την οποία συνόδευε το παρακάτω μήνυμα:
«Η βία κατά των γυναικών είναι μία επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Ο όρος “βία κατά των γυναικών” περιλαμβάνει κάθε πράξη βίας που στηρίζεται στο φύλο και έχει ως αποτέλεσμα ή είναι δυνατό να έχει ως αποτέλεσμα, την σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών τέτοιων πράξεων, τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας είτε αυτό προκύπτει στην δημόσια είτε στην ιδιωτική ζωή».
Τα λόγια αυτά περιλαμβανόταν στην ανάρτησή του με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών.
Τι δήλωνε ο Αλέξης Γεωργούλης για την κακοποίηση στον χώρο εργασίας
«Γνωρίζετε ότι …
1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της.
1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού
40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας
500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.
25 Νοεμβρίου Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»