- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αποφυλακίζεται σήμερα με «βραχιολάκι» η Εύα Καϊλή
«Περιμένει να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής» είπε ο συνήγορός της
Qatargate: Εκτός φυλακής και η Εύα Καϊλή - Θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό – Θα φέρει ηλεκτρονικό βραχιολάκι
Εκτός φυλακής θα βρεθεί σε λίγες ώρες η Εύα Καϊλή. Η είδηση της αποφυλάκισής της έγινε γνωστή το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης (13.04).
Ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έκανε γνωστό εχθές πως το «βραχιολάκι» που αναζητούνταν βρέθηκε κάτι που σηματοδοτεί την αποφυλάκισή της από τις φυλακές του Χάρεν, μετά από σχετική απόφαση των δικαστικών αρχών.
«Η Εύα Καϊλή περιμένει πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής και θα μπορέσει να πάει στο σπίτι και να αγκαλιάσει το παιδί της», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος. «Είναι ιερές οι ημέρες του Πάσχα για εμάς τους Έλληνες. Παρακάλεσα να κάνουν προσπάθεια να είναι με την οικογένειά της τις ημέρες του Πάσχα», πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος.
Σημειώνεται ότι η Εύα Καϊλή θα συνεχίσει να παρουσιάζεται στο δικαστήριο μέχρι τη δίκη, όπως θα συμβαίνει και με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο Qatargate, διότι ουσιαστικά οι έρευνες περνούν πλέον στη δεύτερη φάση.
H Εύα Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της θα διαμείνει στο διαμέρισμά της στη Rue Wiertz Wiertzstraat των Βρυξελλών.
«Δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της Εύας Καϊλή σε δεσμίδες χρημάτων»
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημητρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με την Εύα Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν, είπε αρχικά ότι «αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και ότι θα δώσει τη μάχη να αποδείξει αυτή την αθωότητά της». Ανέφερε ότι εχθές, Μεγάλη Πέμπτη, ήταν η πρώτη φορά μετά από 4 μήνες που είδε την κ. Καϊλή σε μια «φυσιολογική ψυχική κατάσταση». «Μου θύμισε την παλιά Εύα Καϊλή», είπε, τονίζοντας ότι «πέρασε πολύ δύσκολα» και υπενθυμίζοντας τη δεκαεξάωρη απομόνωσή της στο αστυνομικό τμήμα.
«Η Εύα Καϊλή άντεξε και αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η κ. Καϊλή θα αθωωθεί. Σημείωσε, επίσης, ότι «σεβόμαστε τη μυστικότητα της προανάκρισης και γι' αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας».
Παράλληλα, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι από τα χρήματα και τα ευρήματα στην κατοικία της κ. Καϊλή και του συντρόφου της, αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με την Εύα Καϊλή και δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα. «Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», πρόσθεσε.
Ανέφερε, επίσης, ότι η κ. Καϊλή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην ανάκριση «σε ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει. Όλα θα τα καταθέσει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ και νέοι κανόνες στον σιδηρόδρομο με αυστηρότερες ρήτρες
Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
Υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα σε Hellenic Train και Alstom
Τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος
Αφορά την προκήρυξη 1Κ/2024
Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η πιλοτική εγκατάσταση καμερών
«Δεν είναι ασφαλής ένας δρόμος που στη μία του άκρη είναι παρκαρισμένα τρακτέρ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έως 5 Ιανουαρίου 2026 οι αιτήσεις
«Η ιστορία αυτή δεν μπορεί να διαγραφεί ούτε να παραχαραχθεί», σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Ιεροσόλυμα
«Οι ενεργειακές συμφωνίες αναβαθμίζουν τη θέση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ενεργειακή αρχιτεκτονική»
Έξι νέοι ΓΓ στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Μετανάστευσης
Πότε εκπνέει η προθεσμία πληρωμής
Οι οικονομολόγοι στηρίζουν τη στρατηγική απομείωσης του χρέους, ζητούν όμως διαρκή ανάλυση κόστους–οφέλους
Η δηλούμενη αίσθηση περί φτώχειας δεν πηγάζει από τη σημερινή κατάσταση των οικονομικών της χώρας, αλλά μάλλον από μία νοσταλγική σύγκριση με το παρελθόν
Τι είναι η στρατηγική και σε ποιους κανόνες υποκύπτει; Ποια είναι η στρατηγική που προσιδιάζει σε μας;
Ισχυρές επενδύσεις, δημοσιονομικά πλεονάσματα και ανθεκτικό τραπεζικό σύστημα στην Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2025
«Πυρετός το Σαββατόβραδο» από την ΑΑΔΕ
Τι δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας
Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.