Πολιτικη & Οικονομια

Εύα Καϊλή σε La Repubblica: «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου»

Η πρώτη δήλωση μετά την απόφαση αποφυλάκισης

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Εύα Καϊλή: Η πρώτη δήλωση μετά την απόφαση για αποφυλάκιση με βραχιολάκι - Η παραμονή στις Βρυξέλλες

Η Εύα Καϊλή έκανε την πρώτη της δήλωση μετά την απόφαση για την αποφυλάκιση της με βραχιολάκι

Μιλώντας στην La Repubblica, η Εύα Καϊλή είπε: «Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να βγω από τη φυλακή. Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να μείνω σπίτι με την κόρη μου. Όλη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα την έχω δει μόνο δύο φορές. Θα μείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου». 

Εύα Καϊλή: Μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα η αποφυλάκιση - Οι δηλώσεις των δικηγόρων της

Μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα το αργότερο αναμένεται η επιστροφή της Εύας Καϊλή στο σπίτι της στις Βρυξέλλες. Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κρίθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά από τεσσεράμισι μήνες προσωρινής κράτησης στις φυλακές του Χάρεν.

Την είδηση έκανε γνωστή ο συνήγορός της, Σβεν Μαρί. «Δεν θα σχολιάσω περισσότερο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», είπε o Μέρι σε μια σύντομη δήλωση. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

«Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνιση της Εύας Καϊλή ενώπιον δικαστή το πρωί της Πέμπτης» σχολιάζει το Euronews.

Από την πλευρά της, η Εύα Καϊλή υποδέχτηκε την είδηση της αποφυλάκισής της με δισταγμό, αφού «από χθες το βράδυ (σ.σ. την Μεγάλη Τρίτη), όταν της το ανακοινώσαμε, μίλησα μαζί της τέσσερις-πέντε φορές μέχρι να το συνειδητοποιήσει» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε στην πρώτη της αντίδραση, όταν και του είπε: «Μου λες αλήθεια Μιχάλη, θα δω το παιδί μου;. Αυτή ήταν η αντίδρασή της, βαθιά ανθρώπινη».

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, «τέλειωσε το θέμα της ελευθερίας της τυπικά. Ουσιαστικά θα αφεθεί ελεύθερη, όταν θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι. Το πιθανότερο μέχρι την Παρασκευή (σ.σ. αύριο) να έχει βρεθεί, οπότε και θα αποφυλακιστεί. Το μακρύτερο χρονικό διάστημα είναι μέχρι τη Δευτέρα» και πρόσθεσε: «Ο δρόμος είναι ακόμα δύσκολος. Δεν αθωώθηκε. Ήδη όμως υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία τα οποία είναι συντριπτικά όσον αφορά την αθωότητά της, άγνωστα από τη δημόσια σφαίρα. Υπάρχουν στοιχεία που αθωώνουν την Εύα Καϊλή, ιδιαίτερα στα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοικία της. Το όνειρο της Καϊλή είναι αν θα μπορέσει να επιστρέψει στη χώρα της και να κοιτάξει στα μάτια τους ψηφοφόρους που την εμπιστεύονται τόσα χρόνια. Αυτή είναι η αγωνία της, να μπορέσει να αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά της» κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.