- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Περί τιμωρίας των δημοσίων υπαλλήλων και άλλες γελοιότητες
Η γελοιότητα έχει και τα όρια της
Η γελοιότητα έχει και τα όριά της. Ή μήπως όχι; Στην ίδια χώρα που όλα τα κόμματα, πλην Δράσης και Ποταμιού, αρνούνται ότι θα πρέπει να αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, κάποιοι προτείνουν όσοι προσλήφθηκαν παράτυπα όχι μόνο να απολυθούν, αλλά και να επιστρέψουν τις αποδοχές που είχαν λάβει στο μεταξύ.
Στην απόλυση μάλλον δεν θα διαφωνήσει κανείς, ιδίως αν αυτή συνδέεται με ουσιαστικούς λόγους και όχι επειδή ο τάδε δημόσιος υπάλληλος πλαστογράφησε το δίπλωμα lower ή άλλαξε το βαθμό του απολυτηρίου λυκείου. Βέβαια, όταν αρνείσαι την αξιολόγηση καταλήγεις να προσλαμβάνεις και να απολύεις για τυπικούς και όχι για ουσιαστικούς λόγους. Διότι κάλλιστα ένας υπάλληλος (δημόσιος ή ιδιωτικός) που έχει πλαστογραφήσει ένα πτυχίο του μπορεί να είναι δέκα φορές αποδοτικότερος και καλύτερος στη δουλειά του από έναν άλλο που ήταν καλύτερος στην παπαγαλία και μπήκε στο πανεπιστήμιο. Επίσης μπορεί να είναι εντιμότερος από ένα δημόσιο υπάλληλο που ναι μεν δεν πλαστογράφησε κανένα πτυχίο, αλλά ο τραπεζικός του λογαριασμός περιέργως έχει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ που δεν δικαιολογούνται με βάση το μισθό του.
Όμως επειδή η ελληνική πολιτεία, και η κοινωνία βεβαίως-βεβαίως, δεν θέλει επ' ουδενί να ελέγξει τους λογαριασμούς εφοριακών, υπαλλήλων στις πολεοδομίες, στα συνταξιοδοτικά ταμεία, στους δήμους, σε υπουργεία κ.ά. ρίχνει όλο το βάρος στο αν ο τάδε υπάλληλος πλαστογράφησε το βαθμό του lower. Και επειδή ο λαϊκισμός και η γελοιότητα δεν έχουν όρια (λογικό, αφού είναι παιδιά της βλακείας), ακούγεται τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά ότι οι παρατύπως ή παρανόμως προσληφθέντες δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να επιστρέψουν το μισθό που έπαιρναν.
Μια άλλη λέξη για το μισθό είναι η λέξη «δεδουλευμένα». Ο κύριος ή η κυρία που προσλήφθηκε με πλαστά δικαιολογητικά εργάστηκε κάποια χρόνια στο Δημόσιο. Δούλεψε. Αν δούλεψε πολύ ή λίγο, αποδοτικά ή όχι, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ, γιατί ποτέ δεν αξιολογήθηκε η εργασία του. Πάντως εργάστηκε. Αν δεν ήταν καλός στη δουλειά του, ας τον απέλυε ο προϊστάμενος του (αυτό είναι χιουμοριστικό). Με ποια λογική θα του ζητήσει το κράτος να επιστρέψει τα δεδουλευμένα; Είναι παράλογο και γελοίο.
Αλλά, είπαμε, όταν δεν θέλεις την αξιολόγηση, όταν δικαστικός που κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί του παρέμενε στη θέση του επί πέντε χρόνια και όταν δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν καταδικαστεί για φόνο (π.χ. ο Κορκονέας) εξακολουθούν να παίρνουν το μισθό τους (έστω το μισό), τότε εξαπολύεις σταυροφορία κατά των δημοσίων υπαλλήλων που πλαστογράφησαν το πτυχίο επάρκειας στα windows. Και μετά συνεχίζεις χαρούμενος να καταληστεύεις ό,τι είναι εύκαιρο. Και παράλληλα να καταριέσαι τα Μνημόνια, την ξένη κατοχή και τη Μέρκελ και να ευαγγελίζεσαι τη σοσιαλιστική επανάσταση. Αμήν.