Πολιτικη & Οικονομια

Πρεμιέρα αύριο Τετάρτη (5.4) για το «Καλάθι του Πάσχα»

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πασχαλινό τσουρέκι
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

«Καλάθι του Πάσχα»: Τα προϊόντα, η ισχύ του και η αυξημένη τιμή του οβελία

Πρεμιέρα θα κάνει αύριο Τετάρτη (5.4) στα σούπερ μάρκετ το «Καλάθι του Πάσχα», το οποίο θα ισχύσει μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2023. 

Το «Καλάθι του Πάσχα» θα περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το «Καλάθι του Πάσχα» επιδιώκει να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών, οι οποίοι λόγω της συνεχιζόμενης ακρίβειας ψάχνουν οικονομικές λύσεις για το πασχαλινό τραπέζι. Το περιθώριο κέρδους στα συγκεκριμένα είδη δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από εκείνο του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου του 2021.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crn47bcipqqp)

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι το «καλάθι» που θα ισχύσει την περίοδο του Πάσχα θα είναι ενισχυμένο. «Την Τετάρτη ξεκινάει το καλάθι του Πάσχα, θα συμπεριλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά. Κάναμε αρκετές συζητήσεις και με τους κτηνοτρόφους και με τα σούπερ μάρκετ για την τιμή που θα μπορούμε να έχουμε στο αρνί και στο κατσίκι. Φέτος το αρνί και το κατσίκι έχουν πρωτόγνωρη αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Στόχος η τιμή του αρνιού να μείνει γύρω στα 10 ευρώ».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crnaoq1lxeq9)

«Καλάθι του Πάσχα»: Πού θα κυμανθεί η τιμή του οβελία

Το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και οι ελλείψεις στις ευρωπαϊκές αγορές που οδήγησαν φέτος σε αύξηση των εξαγωγών ελληνικών αμνοεριφίων, αναμένεται να οδηγήσουν τις τιμές του οβελία σε υψηλότερα από πέρυσι επίπεδα.

Οι τιμές στα αμνοερίφια δεν αποκλείεται εφέτος να αγγίξουν τα 13 με 14 ευρώ. Η μάχη των τιμών θα δοθεί μεταξύ των κρεοπωλείων της γειτονιάς και των σούπερ μάρκετ ενώ παραδοσιακά η Βαρβάκειος αγορά θα είναι το καταφύγιο των καταναλωτών για πιο προσιτές τιμές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crlle7jxdq35)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.