- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Χωμενίδης κατά Μιθριδάτη: «Γλείφει εκεί που έφτυνε»
«Διεκδικεί την ψήφο όσων κορόιδευε»
Δριμεία κριτική Χρήστου Χωμενίδη κατά Μιθριδάτη - Η ανάρτησή του στο Facebook
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υποψηφιότητα του ράπερ Μιθριδάτη με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές. Ένας από εκείνους που αντέδρασαν ήταν ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, ο οποίος με ανάρτησή του τονίζει πως ο τραγουδιστής «γλείφει εκεί που έφτυνε» και πως «διεκδικεί την ψήφο εκείνων που κορόιδευε».
Να θυμίσουμε πως λίγο μετά την ανακοίνωση πως το μέλος των «Ημισκούμπρια» θα κατέβει στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία άσκησε δριμεία κριτική για «ομοφοβικές και χυδαία σεξιστικές αναφορές του Μιθριδάτη», οι οποίες «για τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είναι αδιάφορες».
Αφορμή στάθηκαν αναρτήσεις του τραγουδιστή στο παρελθόν, τις οποίες είχε ανεβάσει νωρίτερα στον λογαριασμό του στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Στην ανάρτησή του ο Χρήστος Χωμενίδης αναφέρει συγκεκριμένα:
«Το έχω πει και το ξαναλέω.
Τα Ημισκούμπρια ήταν είκοσι χρόνια πριν -την εποχή των παχυλών αγελάδων- τρεις τύποι εξόχως διασκεδαστικοί όσο και κοινωνικά καίριοι. Ο Δημήτρης Μεντζέλος, ο Μιθριδάτης και ο Πρύτανης.
Αφηγούνταν τη ζωή δίχως να μασάνε τα λόγια τους, με έναν τρόπο βιτριολικό, με στίχους συχνά ευρηματικούς, με ευφάνταστη χρήση της γλώσσας.
Προφανώς βρίσκονταν στους αντίποδες της σύγχρονης πολιτικής ορθότητας, όπως εξάλλου και ο Τζίμης Πανούσης, ας μη μιλήσουμε δε για τον Σερζ Γκενσμπούργκ ή για τον Τσαρλς Μπουκόφσκι. Προφανώς τα τραγούδια των Ημίζ πολύ δύσκολα θα έβρισκαν πλέον δισκογραφική να τα εκδώσει.
Το θλιβερό είναι ότι ένας από τους τρεις, ο Μιθριδάτης, απεμπολεί το παρελθόν του. Συντάσσεται με ό,τι ο ίδιος θα χαρακτήριζε ψευτοπροοδευτικό μικροαστισμό. Γλείφει εκεί που έφτυνε. Διεκδικεί την ψήφο εκείνων που κορόιδευε. Καταντάει σαν κάποιους ομότεχνούς του οι οποίοι κολακεύουν το κοινό τους επειδή φοβούνται μην τυχόν τους γυρίσει την πλάτη. Από γκεσέμια καταλήγουν ουραγοί.<
Γιατί αδικεί έτσι τον εαυτό του; Από ποια ανάγκη;
Ύστατη ελπίδα μου; Να γράψει κάποτε ένα τραγούδι ο Μιθριδάτης όπου θα αυτοσαρκάζεται για τα σημερινά καμώματά του».