Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το νερό
Με 156 ψήφους υπέρ και 55 κατά - Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε από την ψηφοφορία


Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το νερό
Υπερψηφίστηκε σήμερα, Τρίτη, 21 Μαρτίου, στην Ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ειδικότερα, το νομοσχέδιο με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος», αλλά και στα επίμαχα άρθρα που ανοίγουν το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού υπερψηφίστηκε στη Βουλή, με 156 ψήφους υπέρ και 55 κατά, ενώ στην ψηφοφορία απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συνολικά ψήφισαν 211 βουλευτές.
Υπέρ επί της αρχής ψήφισαν: 156
Κατά ψήφισαν: 55
«Παρών» δήλωσαν: 0
«Το νερό ήταν και παραμένει δημόσιο αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται. Το νομοσχέδιο που συζητείται είναι απαραίτητο, διότι στα δημόσια μονοπώλια πρέπει να υπάρχει έλεγχος και εποπτεία, αλλά και ρύθμιση της τιμολογιακής τους πολιτικής από την Πολιτεία με σκοπό την προστασία των καταναλωτών. Αυτά υπογράμμισε, μεταξύ άλλων», ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στη Βουλή, επί του αιτήματος αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Υπουργός ΠΕΝ προχώρησε σε πλήρη ανασκευή των ανυπόστατων ισχυρισμών της αντιπολίτευσης περί δήθεν «ιδιωτικοποίησης» του νερού. Ο Κώστας Σκρέκας, ανέδειξε, επίσης, την ανάγκη λογοδοσίας των φορέων διαχείρισης υδάτων και κατέθεσε στοιχεία που δείχνουν καθαρά την ανάγκη εποπτείας κι ελέγχου στο συγκεκριμένο πεδίο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ακολουθήσουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις
H υπουργός εκνευρίστηκε με την κατάσταση του χώρου
«Να γίνει πράξη η δέσμευσή μας για κατώτατο μισθό 950 ευρώ και μέσο μισθό 1.500 ευρώ έως το 2027»
Tι ανέφερε η Χαριλάου Τρικούπη για τον κατώτατο μισθό
Στην 11η θέση μεταξύ 22 χωρών που έχουν κατώτατο μισθό η Ελλάδα
Αυξημένα κατά 506 εκατ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα - Αναλυτικά τα στοιχεία
Την Πέμπτη θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα ποσά από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως
H ομιλία του στο συνέδριο καινοτομίας «Innovation Crete» που διοργανώθηκε στα Χανιά
Μειωμένες κατά 36% οι μεταναστευτικές ροές
Ενώ η Τουρκία γίνεται όλο και πιο επιθετική, ενώ η Ευρώπη πασχίζει να ανασυνταχθεί στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της αμερικανικής πολιτικής, εμείς συζητάμε παλαβομάρες
Για πρωτοφανή επίθεση σε βάρος της κάνει λόγο η βουλευτής - Η ανάρτησή της
«Εκταταμένη η ατζέντα των συνομιλιών»
Η ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης
Οι συνταξιούχοι που θα πληρωθούν την Παρασκευή
Ο έντονος διάλογος με την προϊσταμένη Αρχαιοτήτων Αργολίδας
Η πτήση είχε απογειωθεί από το Παρίσι με προορισμό την Αθήνα
Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται
Η πρώτη φάση ξεκινά άμεσα και συγκεκριμένα από τη 1η Απριλίου
Στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα ενέργειας, τεχνολογίας και AI καθώς και τουρισμού
Το μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από την ακριτική Λήμνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.