Πολιτικη & Οικονομια

Π. Τσαπανίδου: Σοκάρει το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

Tι ανέφερε η ανακοίνωση σχετικά με το πολύνεκρο δυστύχημα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Π. Τσαπανίδου: Σοκάρει το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

«Το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων όχι μόνο σοκάρει αλλά εντείνει το γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας της κοινωνίας, καθώς ανακαλεί όλους τους σταθμάρχες που η ΝΔ προσέλαβε με μπλοκάκι κρίνοντας ότι έχουν ανεπαρκή εκπαίδευση και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια», αναφέρει σε δήλωση της η Πόπη Τσαπανίδου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολιάζει ότι «με τον πιο δραματικό τρόπο διαπιστώνουμε ότι η αριστεία και το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι τα ρουσφέτια και η αδιαφορία για την ασφάλεια των πολιτών».


Τι διαπιστώνει η ΡΑΣ για την εκπαίδευση του προφυλακισμένου σταθμάρχη της Λάρισας - 

Στο συμπέρασμα ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας -αλλά και όσοι εκπαιδεύτηκαν στον ίδιο κύκλο μαζί του- δεν έχει εκπαιδευτεί σωστά καταλήγει η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: 

«Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων με τα έως σήμερα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, διαβλέπει ισχυρές ενδείξεις ότι ο θεωρητικός και πρακτικός κύκλος εκπαίδευσης που παρείχε ο Διαχειριστής της Σιδηροδρομικής Υποδομής (ΟΣΕ) σε προσωπικό του ΟΣΕ που επιτελεί κρίσιμα καθήκοντα (σταθμάρχες - κλειδούχους) υπήρξε ελλιπής και ως εκ τούτου ανεπαρκής» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΡΑΣ στην οποία προστίθεται:

«Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων με σειρά ελέγχων διερεύνησε τον κύκλο της εκπαίδευσης του Προσωπικού Κλάδου Κυκλοφορίας στον οποίο συμμετείχε ο σταθμάρχης που εμπλέκεται στο δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2022 και διαπίστωσε ότι δεν τεκμηριώνεται η σωστή και ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των εκπαιδευόμενων του συγκεκριμένου κύκλου μαθητείας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις που καταγράφονται στον Οδηγό Σπουδών».