Πολιτικη & Οικονομια

Απορρίφθηκε η έφεσή της Εύας Καϊλή - Παραμένει στη φυλακή για την υπόθεση του Qatargate

Το ίδιο και το αίτημα του Ταραμπελά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή για το σκάνδαλο του Qatargate
Η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή για το σκάνδαλο του Qatargate © SOOC/Nikos Libertas

Εύα Καϊλή: Απορρίφθηκε η έφεσή της - Παραμένει στη φυλακή για την υπόθεση του Qatargate - 

Απορρίφθηκαν από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου οι προσφυγές που κατέθεσαν η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπελά κατά της απόφασης προφυλάκισής τους για το Qatargate.

Να θυμίσουμε πως η Εύα Καϊλή συνελήφθη και προφυλακίστηκε στις 11 Δεκεμβρίου για το σκάνδαλο. Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, που αφέθηκε ελεύθερος με βραχιολάκι.

Ο έτερος ευρωβουλευτής, Μαρκ Ταραμπελά, συνελήφθη στις 10 Φεβρουαρίου. Λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 3 Μαρτίου, το Εφετείο αποφάσισε την παράταση της κράτησής τους, επιβεβαιώνοντας την προγενέστερη απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου.

Τόσο η Καϊλή, όσο και ο Ταραμπελά προσέφυγαν κατά της απόφασης με την βελγική «Le Soir» να αναφέρει πως η Ελληνίδα πρώην αντιπρόεδρος δεν είχε επικαλεστεί κανένα επιπλέον επιχείρημα, ενώ η υπεράσπιση του Μαρκ Ταραμπέλα είχε αναδείξει τέσσερα νέα.

Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσης το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.