- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Διαφωνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την ανεξάρτητη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων
Πολιτική αντιπαράθεση μετά την τραγωδία στα Τέμπη
ΣΥΡΙΖΑ: Αντίδραση Νίκου Παππά για τη σύσταση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη
Τη διαφωνία του για τη σύσταση από την κυβέρνηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που θα κληθεί να ερευνήσει τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να είναι εκείνος που ορίζει τον ελεγκτή του».
Ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε ανακοίνωσή του σχολιάζει: «Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Γεραπετρίτη πως ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να ορίζει τον ελεγκτή του. Τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δε θα διερευνηθούν από κάποια δήθεν "υπερκομματική επιτροπή" που θα ορίσει η κυβέρνηση με πρόσωπα της αρεσκείας της. Υπάρχουν οι αρμόδιες Αρχές που θα τα ερευνήσουν όλα διεξοδικά. Εκτός εάν ο κ. Μητσοτάκης που την προανήγγειλε έχει κάποια σπουδή να βγάλει ένα προεκλογικό πόρισμα, που θα επιβεβαιώσει αυτό που έσπευσε να προδικάσει εχθές: πως για όλα φταίει "κυρίως ένα ανθρώπινο λάθος"».
Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη «σύσταση της υπερκομματικής και ανεξάρτητης επιτροπής»
Σήμερα, Παρασκευή 3 Μαρτίου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις σχετικά με την άμεση σύσταση υπερκομματικής και ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει ενδελεχώς τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη.Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ολιγομελές σχήμα 3-5 ατόμων, καθηγητών πανεπιστημίου με ειδίκευση το αντικείμενο των σιδηροδρόμων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης προχώρησε χθες στις σχετικές συνεννοήσεις και θα επιφορτιστεί ο ίδιος την ευθύνη λειτουργίας αυτής της επιτροπής. Μαζί του, μείζονος σημασίας ρόλο θα παίξουν και οι δύο υφυπουργοί, ο Γιώργος Καραγιάννης για τα δημόσια έργα και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για τις μεταφορές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μελέτη δείχνει υψηλή διείσδυση του ασιατικού ηλεκτρονικού εμπορίου - Βασικό κίνητρο η χαμηλή τιμή
Νέα εποχή ενεργειακής αυτονομίας και περιβαλλοντικής αναβάθμισης
Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις
Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ, Άγνωστο Στρατιώτη και τα 5 του παιδιά
Οι ψηφιακοί έλεγχοι αποκάλυψαν αδήλωτους τζίρους - Ιστορική μείωση φοροδιαφυγής και «κενού ΦΠΑ»
Η αγορά λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο για τη δεύτερη «ανοιχτή» Κυριακή των γιορτών
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπειρία του νοσοκομείου Mount Sinai
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκπροσώπησε την Ευρωζώνη στη συνεδρίαση
Η μηνιαία κλήρωση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ανέδειξε 556 τυχερούς
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η οριστική μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.