Πολιτικη & Οικονομια

Παύλος Πολάκης: Στην Πολιτική Γραμματεία η απόφαση να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ

Παραπομπή και στην Επιτροπή Δεοντολογίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Παύλος Πολάκης
Ο Παύλος Πολάκης © Eurokinissi

ΣΥΡΙΖΑ: Ομόφωνη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Πολιτική Γραμματεία με το αίτημα να μείνει εκτός ψηφοδελτίων - Παραπομπή και στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Tην Πέμπτη θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μετέχει και ο Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια. Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, πιθανότατα την Παρασκευή.

Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε επί περίπου 2,5 ώρες για την υπόθεση του Παύλου Πολάκη, μετά την επίμαχη ανάρτηση της Κυριακής που οδήγησε στην αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Aποφασίστηκε η παραπομπή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε Πολιτική Γραμματεία και Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ δεν τέθηκε ζήτημα διαγραφής του από το κόμμα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα «να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.

Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου. Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και προσθέτει:«Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα.

Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις. Τις συλλογικές θέσεις. Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο.

Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα. Δε νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ υπογραμμίζει τέλος «ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους».

Ο Αλέξης Τσίπρας εισηγείται παραπομπή Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Ο Aλέξης Τσίπρας απάντησε νωρίτερα για το θέμα Πολάκη σε συνέδριο για τον χώρο Υγείας: «Εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεσή του από τη θέση του τομεάρχη. Εγώ κρίνω το μέτρο και τον βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Εχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου, αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα». είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Επιτρέψτε μου να έχω τη δυνατότητα να κρίνω το μέτρο και το βαθμό των αποφάσεων που αφορούν στην αξιολόγηση των πράξεων και των αποφάσεων που αφορούν στην κάθε ενέργεια που θεωρώ ότι εκθέτει το κόμμα και αναλόγως παίρνω εγώ την απόφαση που με αφορά για να προστατεύω το κόμμα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «από κει και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως και κάθε σοβαρό δημοκρατικό κόμμα έχει διαδικασίες, έχει όργανα, έχει ΠΓ και επιτροπή δεοντολογίας και εκεί θα αποφασιστούν και θα κριθούν όλα», είπε. Επισήμανε ότι αποφάσισε χθες την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην επιτροπή δεοντολογίας και την καθαίρεση του από τομεάρχη Διαφάνειας, όπου στη θέση του σήμερα είναι ο Γιάννης Ραγκούσης.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινό σχόλιο του πρωθυπουργού ότι «όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν, ανήγαγαν τον πολακισμό σε βασική ιδεολογία του κόμματος τους και τώρα το πληρώνουν», ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «εμείς δεν σκοπεύουμε να κοιμηθούμε, θα είμαστε ενεργοί μέσα στην κοινωνία για να δώσουμε τη μάχη για την πολιτική αλλαγή που είναι αναγκαία για τον τόπο». Σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να βρήκε την ευκαιρία σήμερα -στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται-, αλλά να γνωρίζουμε όλοι ότι επί ημερών του η χώρα έχει διασυρθεί για την καταρράκωση του κράτους δικαίου». Πρόσθεσε ότι τούτη την ώρα η αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου «εξετάζει το θέμα των παρακολουθήσεων και των παράνομων υποκλοπών» και ότι εκεί βρίσκονται καταθέτουν ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Κωνσταντίνος Μενουδάκος και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος. Ανέφερε ότι ο μεν κ. Μενουδάκος «κατέθεσε ότι εστάλησαν πάνω από 300 sms σε 100 στόχους από το Predator», ενώ πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας ότι «το μισό πολιτικό σύστημα και η μισή οικονομική ζωή του τόπου παρακολουθείτο από το πρωθυπουργικό γραφείο». «Ο δε κ. Ράμμος κατέθεσε τις μέρες αυτές ότι βρέθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός απ’ όπου εδόθησαν τα μηνύματα αυτά για το Predator», πρόσθεσε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυο πρώην, ένας rebranded και η Κεντροαριστερά
Δυο πρώην, ένας rebranded και η Κεντροαριστερά

Oι τότε πρωταγωνιστές, τώρα με διάφορα «πατριωτικά και εθνικά» προσωπεία ανησυχούντων πρώην στη μια πλευρά ή «κεντροαριστερά και rebranded» στην άλλη, επιδιώκουν να μπουν ξανά στο παιχνίδι με άλλα ονόματα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.