- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ομόφωνα ένοχοι Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας για τις τηλεοπτικές άδειες
Οι ποινές που προτείνει ο εισαγγελέας
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![Χρήστος Καλογρίτσας - Νίκος Παππάς Χρήστος Καλογρίτσας - Νίκος Παππάς](/images/1074x600/jpg/files/2023-02-24/kalogritsas_pappas.jpg)
Τηλεοπτικές άδειες: Ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Καλογρίτσας ομόφωνα ένοχοι - Η απόφαση από το Ειδικό Δικαστήριο
Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Ειδικό Δικαστήριο ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Καλογρίτσας για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.
Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κρίθηκε ένοχος ομόφωνα για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως ανακοίνωσε σήμερα (24.2) η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Ιωάννα Κλάπα. Επίσης, ομόφωνα ένοχος κρίθηκε και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Στον Χρήστο Καλογρίτσα αναγνώρισε το δικαστήριο τα προβλεπόμενα, όπως ανέφερε η πρόεδρος, ευνοϊκά μέτρα.
Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου.
Ποιες ποινές πρότεινε ο εισαγγελέας για Νίκο Παππά και Χρήστο Καλογρίτσα
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο εισαγγελέας έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Δημήτρης Ασπρογέρακας, πρότεινε ποινή φυλάκισης ενός έτους για τον Νίκο Παππά και έξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα.
Μέσω των δικηγόρων του, ο Νίκος Παππάς έκανε γνωστό ότι δεν θα αιτηθεί ελαφρυντικά. «Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δεν νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών».
Από την πλευρά του ο Χρήστος Καλογρίτσας ζήτησε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του συννόμου βίου, των μη ταπεινών αιτιών, αλλά και την αναγνώριση της συνδρομής του στην υπόθεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο δήθεν παραπλανημένος πρωθυπουργός στη σημερινή του συνέντευξη για ποιο πράγμα "πανηγυρίζει";» διερωτάται ο Κ. Τσουκαλάς
Κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου
Σφοδρή κριτική στην αντιπολίτευση για τα Τέμπη
«Κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν σε ζούγκλα», αναφέρει ο Πρωθυπουργός
«Η βαριά κατηγορία περί της συγκάλυψης φαίνεται να κλονίζεται», τόνισε ο Υπ. Δικαιοσύνης
Από τις 15 Μαρτίου σε ισχύ η μεταρρύθμιση
Τσακωμός με έναρξη τα Τέμπη και τέλος τη Novartis
Aμειώτη η αντιπαράθεση του Περισσού με την Πλεύση Ελευθερίας
Μήπως υπάρχουν κάποιοι πρόσθετοι, μονιμότεροι παράγοντες που λειτουργούν ως τροχοπέδη;
Με αφορμή δημοσίευμα Σαββατιάτικης εφημερίδας
Tι ανέφερε ο υπουργός στα περί συγκάλυψης
«Επαναστάτες του καναπέ» - Καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
«Τελειώνει αυτή η ιστορία» - Όσα διαμήνυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Σε ένα τόσο δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον η Ελλάδα και πάλι περί άλλων τυρβάζει. Άγεται και φέρεται από απίθανες θεωρίες συνομωσίας στημένες πάνω στον φρικτό θάνατο 57 ανθρώπων
Ξεκινά ένα από τα πιο επιδραστικά φόρουμ διεθνώς για ζητήματα ασφάλειας και διεθνών σχέσεων
Η ανάρτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
«Εγώ τη θυμάμαι να διαφημίζει την TELESTET, δεν θυμάμαι να ήταν κομουνίστρια»
«Ο Πάνος Θεοδωρίδης ήταν η σπάνια σύνθεση ενός αναγεννησιακού ανθρώπου που λάτρευε τον Ανατολικό και τον Δυτικό Μεσαίωνα»
Χρειαζόμαστε σοβαρή εναλλακτική κι αυτή τη στιγμή άλλη σοβαρή εναλλακτική δεν μοιάζει να υπάρχει
Πώς θα την εξασφαλίσουν οι δικαούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.