Πολιτικη & Οικονομια

Άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά τη μήνυση βουλευτή της ΝΔ

Η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο βουλευτής Χανιών του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης
© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Παύλος Πολάκης: Άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Η μήνυση του Κώστα Μαραβέγια και η αντίδραση μετά την απόφαση

Η Βουλή τάχθηκε σήμερα (23.2) κατά πλειοψηφία υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μαραβέγιας, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Συγκεκριμένα, υπέρ της άρσης ψήφισαν 157, κατά της άρσεως 2, παρών ψήφισαν 12.

Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Κώστας Μαραβέγιας, κατέθεσε μήνυση κατά του Παύλου Πολάκη μετά τις δημόσιες επιθέσεις που δέχθηκε για παράνομες χρηματοδοτήσεις από τον Αναπτυξιακό νόμο, τις οποίες εισέπραξε η οικογένεια Μαραβέγια. Ο βουλευτής της ΝΔ σε δηλώσεις του είχε κάνει λόγο για συκοφαντική εκστρατεία εναντίον του, η οποία δεν ήταν αποτέλεσμα ηλιθιότητας, αλλά αντίθετα προσχεδιασμένης σκοπιμότητας.

Κόντρα Πολάκη - Μαραβέγια στη Βουλή

Στη σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή, επικράτησε ένταση ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Κώστα Μαραβέγια. Μάλιστα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, είπε από το βήμα της Βουλής μία μαντινάδα. «Τη δύναμη στον άνθρωπο τη δίνουνε οι φίλοι, όπως το λάδι που κρατά τη φλόγα στο καντήλι», είπε και συνέχισε: «Η περηφάνια, η ανθρωπιά, η μπέσα και η ανδρεία αυτά είναι που δίνουνε στον βουλευτή αξία». Μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης κατεβαίνοντας από το βήμα κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν για την έβδομη κατά σειρά άρσης ασυλίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Ψηφίστε τώρα, αλλά ερχόμαστε με φόρα», είπε.

Ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε κατά την ομιλία του ότι έχει στοχοποιηθεί από την πλειοψηφία λόγω των καταγγελιών του για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. «Μέσα από τις διαρκείς μηνύσεις η ΝΔ επιχειρεί να με απονομιμοποιήσει ηθικά και πολιτικά» είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία τελεσίδικη απόφαση που να με καταδικάζει. Δικαιολογημένα φοβούνται την επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν θα τους κόψει απλά τη μάσα αλλά θα ζητήσει πίσω όσα αφαίρεσαν. Είναι δικαιολογημένη η εμπάθειά σας στο πρόσωπό μου και στο τμήμα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο βουλευτής Χανίων. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqpy2g50stj5)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.