- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Τσιάρας: Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας από τον Φεβρουάριο του 2019
Tι ανέφερε νωρίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση


Τσιάρας: Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας από τον Φεβρουάριο του 2019
«Η κυρία Γεροβασίλη είτε δεν κατάλαβε τι ψήφισε με τον Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που κατήργησε την προστασία πρώτης κατοικίας είτε, πολύ χειρότερα, παριστάνει πως δεν κατάλαβε, παρασύροντας το κόμμα της σε μια δήλωση που επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και προσθέτει: «Επαναλαμβάνω λοιπόν για να είναι ξεκάθαρο προς όλους: Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας από τον Φεβρουάριο του 2019».
Ο κ. Τσιάρας στη δήλωσή του σημειώνει ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέσπισε νέα εργαλεία και πρόσθετες δυνατότητες προστασίας της πρώτης κατοικίας και αναστολής πλειστηριασμών για την ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ευάλωτων οφειλετών» και τονίζει ότι «με απόφαση αυτής της κυβέρνησης ανεστάλησαν όλοι οι πλειστηριασμοί, προστατεύοντας τον σύνολο των δανειοληπτών, καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown λόγω της πανδημίας».
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας
Για «ψέματα» όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.
Συγκεκριμένα σε δήλωσή του αναφέρει:«Τα ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την προστασία της πρώτης κατοικίας κράτησαν μόνο δύο εβδομάδες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας “άδειασε” σήμερα πανηγυρικά όλη τη ΝΔ. Ο κ. Τσιάρας παραδέχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο μάλιστα είχε φροντίσει να ισχύει και για έξι μήνες μετά τις εκλογές, μέχρι το τέλος του 2019. Ό,τι δηλαδή είχε πει στις 30 Απριλίου 2020 και ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή».
Ακολούθως υποστηρίζει: «Μετά την παραδοχή Τσιάρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί άλλο να κρύβεται: Η άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης είναι στρατηγική της επιλογή, όπως στρατηγική της επιλογή είναι οι πλειστηριασμοί και η εξυπηρέτηση των Πάτσηδων».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πτήση είχε απογειωθεί από το Παρίσι με προορισμό την Αθήνα
Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται
Η πρώτη φάση ξεκινά άμεσα και συγκεκριμένα από τη 1η Απριλίου
Στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα ενέργειας, τεχνολογίας και AI καθώς και τουρισμού
Το μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από την ακριτική Λήμνο
Όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή επέτειο
«Προϋπόθεση επίσης για την πρόοδο, είναι πάντα η αυτογνωσία»
«Η Ελλάδα είναι πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας που επιδιώκει την προκοπή του»
Οι απαλλαγές συμπεριλαμβάνονται σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία προωθείται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή
Ο πέμπτος μέσα σε λίγες ημέρες
Τι αναφέρει για τις αμυντικές δαπάνες
Ήταν προγραμματισμένο για τον Απρίλιο
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επισήμανε πως το σιδηροδρομικό δίκτυο νοσεί βαθιά
Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα σενάρια επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού
«Συντελείται μια επανάσταση στον τρόπο που λειτουργεί το Δημόσιο στην πατρίδα μας» είπε ο πρωθυπουργός
Όσα είπε στο «Εξομολογητήριο» για το παρελθόν του και το... μπέρδεμα με τον Ανδρουλάκη
Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη σπουδαία νίκη της Εθνικής και τον Μίλτο Τεντόγλου
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες
«Το σχολείο αλλάζει. Όχι με λόγια αλλά με μικρές πράξεις που έχουν σημασία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.