Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Στις 14 μονάδες το προβάδισμα Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση GPO: Σταθερή η ΝΔ - Πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ - Κεντροδεξιός θεωρείται ο Κασσελάκης για το 17%, μόλις 6,1%απαντά πως είνα Αριστερός
Δημοσκόπηση GPO: Σταθερή η ΝΔ - Πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ - Κεντροδεξιός θεωρείται ο Κασσελάκης για το 17%, μόλις 6,1%απαντά πως είνα Αριστερός © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Κοντά σε ποσοστά αυτοδυναμίας στον δεύτερο γύρο βρίσκεται η ΝΔ, σύμφωνα με το γκάλοπ Φεβρουαρίου της ALCO.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ μετρήθηκε στο 32,1% , ο ΣΥΡΙΖΑ στο 25,1% , το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στο 9,8%, με πτώση μία μονάδας σε σχέση με τον Ιανουάριο, το ΚΚΕ στο 5,9% (από 5,5%) και η Ελληνική Λύση στο 3,7%. Εκτός Βουλής κινδυνεύει να μείνει το MεΡΑ25, που μετρήθηκε στο 2,7%.

Παράλληλα, σημαντική είναι η υπεροχή του κ. Μητσοτάκη, τον οποίον εμπιστεύεται για πρωθυπουργό το 36%, ενώ το 37% θεωρεί ότι αξίζει μία «δεύτερη ευκαιρία». Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Αλέξη Τσίπρα είναι 22% και 29%. Έχει ενδιαφέρον επίσης ότι το 41% εκτιμά ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, 25% ίδια και 25% καλύτερα.

Παράλληλα, ανεβαίνει συνεχώς το ποσοστό εκείνων που επιλέγουν αυτοδύναμη κυβέρνηση για τον δεύτερο γύρο των εκλογών - έχει φτάσει πλέον στο 44% με το πσοσοστό εκείνων που θέλουν κυβέρνηση συνασπισμού να υπερέχει, αλλά με πτώση στο 47%.

Η ικανοποίηση για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Πάνω από το 50% δηλώνει αρκετά ή λίγο ικανοποιημένο από την κυβέρνηση αλλά και τον βαθμό τήρησης των προεκλογικών της δεσμεύσεων, ενώ το 45% δηλώνει αρκετή ή λίγη ικανοποίηση για την αντιπολιτευτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδιαφέρον ότι παρά την πτώση των δημοσκοπικών του ποσοστών, το 44% δηλώνει αρκετή ή λίγη ικανοποίηση από το ΠΑΣΟΚ.

slide_11
slide_10

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νούμερα της εβδομάδας | 26 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου
Τα νούμερα της εβδομάδας | 26 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου

Σχεδόν σύσσωμη η εγχώρια αριστερά έδωσε το «παρών» σε διαμαρτυρία έξω από το Βυζαντινό μουσείο, το οποίο και δόθηκε (έναντι αντιτίμου) στην κόρη του τέως βασιλιά για να πραγματοποιήσει το pre wedding party.

Δυο πρώην, ένας rebranded και η Κεντροαριστερά
Δυο πρώην, ένας rebranded και η Κεντροαριστερά

Oι τότε πρωταγωνιστές, τώρα με διάφορα «πατριωτικά και εθνικά» προσωπεία ανησυχούντων πρώην στη μια πλευρά ή «κεντροαριστερά και rebranded» στην άλλη, επιδιώκουν να μπουν ξανά στο παιχνίδι με άλλα ονόματα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.