Πολιτικη & Οικονομια

Γιώργος Φλωρίδης: Πλειστηριασμοί και συριζαίικες οιμωγές

H ανάρτηση του πρώην υπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακίνητα
© EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Γιώργος Φλωρίδης: Πλειστηριασμοί και συριζαίικες οιμωγές 

Στο ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτω το οποίο έχει ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση αναφέρεται με ανάρτηση του στο Facebook ο Γιώργος Φλωρίδης.

H ανάρτηση

«Οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (Ε.Δ.Α.Δ.Π) έχουν την κατ' εξαίρεση νομιμοποίηση του άρθρου 2 παρ. 4 του Ν. 4354/2015, προς άσκηση κάθε ένδικου βοηθήματος και κάθε άλλης δικαστικής ενέργειας προς είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων, ανεξάρτητα από το ειδικότερο νομικό πλαίσιο, με βάση το οποίο συντελείται η μεταβίβαση των υπό διαχείριση απαιτήσεων, δηλαδή ακόμη και όταν η μεταβίβαση των απαιτήσεων και η ανάθεση της διαχείρισής τους στις εν λόγω εταιρείες συντελείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003 για την τιτλοποίηση των απαιτήσεων»
Αυτά γράφει η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που στο δημόσιο λόγο καθιερώθηκε ως «η απόφαση για τους πλειστηριασμούς»!
Που βέβαια, δεν είναι «απόφαση που επιτρέπει τους πλειστηριασμούς», γιατί απλούστατα οι πλειστηριασμοί δεν σταμάτησαν, ως νομική δυνατότητα, ποτέ.
Απλώς, ανάμεσα στους διάφορους που επιτρέπεται να κάνουν πλειστηριασμούς, (Τράπεζες, επιχειρήσεις, ιδιώτες κλπ), είναι και οι «Εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (Ε. Δ. Α. Δ. Π).
Ποιος έδωσε στις Ε. Δ. Α. Δ. Π το δικαίωμα να κάνουν και αυτές πλειστηριασμούς και μάλιστα «κατ’ εξαίρεση»;
Μα ο νόμος 4354/2015, δηλαδή ο νόμος Τσίπρα, όπως λέει ο Άρειος Πάγος στην απόφασή του.
Για προσέξτε πότε βγήκε ο νόμος Τσίπρα;
Το 2015!
Δηλαδή ο άνθρωπος που «με ένα νόμο και ένα άρθρο κλπ», με το «καλημέρα» της κυβέρνησής του, έφερε το νόμο που καταγγέλλει σήμερα και ο οποίος νόμος εφαρμόστηκε αδιατάρακτα, με διενέργεια χιλιάδων πλειστηριασμών, στα 4,5 χρόνια που κυβερνούσε. Και ο Λαφαζάνης που αντιδρούσε, έτρωγε ξύλο από τα ΜΑΤ του Τσίπρα, ενώ ο Τσίπρας διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τον Στάθη Παναγούλη
Συμπέρασμα:
Η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν είναι αυτή που άνοιξε το δρόμο για τους πλειστηριασμούς. Αυτοί δεν σταμάτησαν ποτέ να γίνονται. Ιδιαίτερα την περίοδο διακυβέρνησης Τσίπρα. (25.000 πλειστηριασμούς μέσα σε ένα χρόνο παραδέχτηκε ο Α. Τσίπρας προχθές στην τηλεόραση του Alpha, λέγοντας «μα είναι πολλοί οι 25.000 πλειστηριασμοί σε ένα χρόνο;»!)
Αν χρειάζεται κάποια ενίσχυση το υπάρχον καθεστώς προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών, ας το δουν όλοι με τη δέουσα προσοχή και ας αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα και τις οιμωγές».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.