- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μήνυση Θεοδωρικάκου κατά απόστρατου αστυνομικού για την υπόθεση του γιου του
Μεταβαίνει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Τάκης Θεοδωρικάκος: Η μήνυση του ΥΠΡΟΠΟ κατά απόστρατου της ΕΛ.ΑΣ. για συγκάλυψη υπόθεσης του γιου του
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του απόστρατου αστυνομικού που κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του.
«Φεύγοντας από εδώ, θα πάω στο υπουργείο και στις 11:00 πάω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον απόστρατο αξιωματικό για τη συκοφαντία του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξή του στον Ant1. Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι και ο γιος του θα στραφεί κατά του απόστρατου της ΕΛ.ΑΣ. «Μοναδικό του έγκλημα ότι είναι παιδί μου» δήλωσε ο ΥΠΡΟΠΟ.
Δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας ανέφερε ότι ανώτατος αξιωματικός της Άμεσης Δράσης κατήγγειλε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ότι πριν από δύο χρόνια δέχτηκε έντονη και απειλητική παρέμβαση από τον τότε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου, να εξαφανίσει ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή συγγενικού προσώπου του υπουργού και να μην σχηματιστεί δικογραφία. Ήδη από την Κυριακή (29.1) ο κ. Θεοδωρικάκος διέψευσε το δημοσίευμα και έκανε λόγο για «αναληθές και συκοφαντικό δημοσίευμα που υπερβαίνει κάθε όριο ανηθικότητας».
Η «κάθαρση» στην Αστυνομία και η θέση του Τάκη Θεοδωρικάκου για τους αξιωματικούς που αποστρατεύτηκαν
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στην «κάθαρση» που αποφασίστηκε να γίνει μέσω των κρίσεων στην Αστυνομία, σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και απέδωσε την ευθύνη για τα όσα έχουν ειπωθεί σε αξιωματικούς που αποστρατεύθηκαν καθώς δεν εκτελούσαν επαρκώς τα καθήκοντά τους.
«Πριν από λίγες ημέρες είχαν τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ και με αποφασιστικότητα και τη στήριξη του πρωθυπουργού, αποφασίσαμε να κάνουμε κάθαρση όπου υπάρχουν προβλήματα. Η αστυνομία ασχολείται με τα σύνορα, την καθημερινή αντιμετώπιση της χαμηλής παραβατικότητας και το οργανωμένο έγκλημα. Η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος θέλει καθαρούς αξιωματικούς» είπε αρχικά και απάντησε για την υπόθεση που έχει εμπλακεί το όνομά του: «Για πολλούς μήνες ο διοικητής του Εσωτερικών Υποθέσεων, διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μου παρείχε ενημέρωση για θέματα που έφταναν στην υπηρεσία και αφορούσαν ενδεχόμενες εμπλοκές στελεχών ή αστυνομικών με διάφορους εγκληματίες. Ω του θαύματος, όταν γίνονται οι κρίσεις και αξιολογούμε πως πρέπει να αποστρατευθεί, έρχεται ο επικεφαλής της Άμεσης Δράσης να καταθέσει στην υπηρεσία εκείνου που αποστρατεύθηκε πως ο ΓΓ Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Καραμαλάκης τον πίεσε να κάνει παράνομα πράγματα, να αφήσουν κάποια παιδιά που είχαν ελεγχθεί πριν από 1,5 χρόνο. Εγώ δεν υπάρχω σε αυτή την υπόθεση. Δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό και τελείωσε εκεί η ιστορία», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκπροσώπησε την Ευρωζώνη στη συνεδρίαση
Η μηνιαία κλήρωση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ανέδειξε 556 τυχερούς
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η οριστική μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τον «διάλογο» στον πρωτογενή τομέα, τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και την απουσία νησιωτικών πολιτικών
«Το βιβλίο είναι απολύτως πρωτότυπο και δικό μου και κανενός άλλου», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Αιχμές από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών για την ακρίβεια, τα πρόστιμα αισχροκέρδειας και τον ρόλο της νέας Αρχής
Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν
Εγκρίθηκε από τη Βουλή η πρόταση του Τάκη Θεοδωρικάκου
«Τώρα βρίζει τους πάντες με ψέματα, επιτέθηκε σε σύζυγο υπουργού»
Πέρασε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές δανείων σε ελβετικό φράγκο ψηφίσθηκε
Οι ανακοινώσεις και οι διευκρινίσεις για το πάγιο ύδρευσης και το πάγιο αποχέτευσης
Τι ανέφερε ο Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΪ - Τι απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Πώς γίνεται ο σύντροφος Πολάκης να είναι ο μόνος συνεπής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.