Πολιτικη & Οικονομια

Σταϊκούρας για έκτακτο δώρο Πάσχα: «Δημιουργείται ο δημοσιονομικός χώρος» (βίντεο)

«Οφείλουμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο την κοινωνία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Έκτακτο Δώρο Πάσχα - Αυξάνονται οι πιθανότητες να δοθεί το επίδομα σε δικαιούχους - Οι διευκρινίσεις από τον Χρήστο Σταϊκούρα

Aνοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο δώρο Πάσχα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και συνταξιούχους άφησε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (23/1) στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας κλήθηκε να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο επίδομα.

Όπως είπε, «αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία».

«Φαίνεται ότι αρχίζει να δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας πως όταν έχεις κρίσεις και δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, «οφείλεις να βοηθήσεις όσο μπορείς περισσότερο την κοινωνία».

Καλύτερα από τις προβλέψεις η ελληνική οικονομία

Ο Χρήστος Σταϊκούρας εξήγησε ότι το 2022 η οικονομία πήγε καλύτερα και σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, «και η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας μάς δίνει τη δυνατότητα να βοηθάμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά δεν υπάρχουν ανεξάντλητοι πόροι για βοήθεια».

Επίσης, ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξήσεις που έχουν μετατοπιστεί από την ενέργεια στον τομέα τροφίμων, γεγονός που -όπως είπε- αφορά όλη την Ευρώπη.

Χ. Σταϊκούρας: «Φαίνεται ότι αρχίζει να δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος το 2023» | Σήμερα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.