Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ για τέως βασιλιά Κωσταντίνο: «Έχει κριθεί ήδη από την Ιστορία»

Κριτική για τις ευθύνες του, αλλά και «τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε ανθρώπινο επίπεδο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατό του - Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και η κριτική για τον ρόλο του

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

«Το πολιτειακό ζήτημα στη χώρα μας έκλεισε οριστικά με την αμετάκλητη απόφαση των Ελλήνων στο δημοψήφισμα του 1974 και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ έχει κριθεί ήδη από την Ιστορία.

Η περίοδος που ο τέως ήταν αρχηγός του ελληνικού κράτους έχει μείνει στη μνήμη του ελληνικού λαού με τα μελανότερα χρώματα. Οι δικές του ευθύνες, δε, ήταν βαριές και ο ρόλος του μοιραίος πυροδοτώντας μια σειρά από πολιτικές εξελίξεις που τραυμάτισαν τη Δημοκρατία και, τελικά, οδήγησαν στη Δικτατορία.

Σε ανθρώπινο επίπεδο, ωστόσο, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Θάνατος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

Σε επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προχώρησε σήμερα και η οικογένειά του.

Η ανακοίνωση είναι σύντομη, αναφέροντας ότι θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση σχετικά με την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου:

«Με βαθύτατη θλίψη η Οικογένεια ανακοινώνει ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και αδερφός, απεβίωσε εχθές 10 Ιανουαρίου 2023, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο “ΥΓΕΙΑ”.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του.

Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου,

Πρώην Βασιλέως των Ελλήνων».

Ως απλός ιδιώτης θα ταφεί στο Τατόι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι, ως απλός ιδιώτης. Η απόφαση ελήφθη σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι ο τέως βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης κοντά στους προγόνους του στο Τατόι. Επιπλέον, η εκκλησία όπου θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία θα οριστεί σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια τού Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, ενώ στην κηδεία την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. 

Ακόμη, αποφασίστηκε ότι θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.