Πολιτικη & Οικονομια

Στέφανος Παραστατίδης: Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει την επιλογή Τσαπανίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο συσχετισμός με την περίοδο των μνημονίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Παραστατίδης

Στέφανος Παραστατίδης: Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει την επιλογή Τσαπανίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Tην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για εκπρόσωπο τύπου του κόμματος στο πρόσωπο της Πόπης Τσαπανίδου σχόλιασε με ανάρτηση του το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανος Παραστατίδης.

Η ανάρτηση του

Μαθαίνω με μεγάλη μου έκπληξη ότι ο κος Τσίπρας επέλεξε την κα Τσαπανίδου ως εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ! Δεν θα κρίνω το πολιτικό υπόβαθρο της κας Τσαπανίδου· άλλωστε καθείς αξιολογεί με τα δικά του κριτήρια και βεβαίως η κάθε άποψη είναι σεβαστή.

Επειδή όμως υποτιμάται η νοημοσύνη μας για ακόμη μία φορά ή θεωρείται ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, θα υπενθυμίσω ότι η κα Τσαπανίδου ήταν εκ των ιερειών του αντιμνημονίου και τα όσα κατά καιρούς έχει πει -και αφότου έχει πλέον καθίσει η σκόνη- προσβάλλουν τον κοινό νου.
Παραθέτω απόσπασμα συνέντευξης, στο οποίο η κα Τσαπανίδου ρωτάει τον κο Παπακωνσταντίνου για το *αν ο Παπανδρέου αγαπάει την Ελλάδα*!

Στο 1ο σχόλιο παραθέτω ολόκληρο το βίντεο, το οποίο τότε τιτλοφορείτο ''Όταν η Τσαπανίδου διέλυσε τον Παπακωνσταντίνου'' και είχε 280.000 προβολές. Αν δείτε σήμερα ξανά το βίντεο θα διαπιστώσετε, πέρα από μία θλιβερή και απαξιωτική συμπεριφορά, μία σοβαρή έλλειψη βασικών γνώσεων για το τι συνέβαινε στη χώρα εκείνη την περίοδο.
Η κα Τσαπανίδου έρχεται να συμπληρώσει μία μαύρη λίστα επιβράβευσης ανθρώπων που έχουν μικρή ή μεγάλη ευθύνη για όσα συνέβησαν και βεβαίως για το τοξικό κλίμα που επιδείνωσε και επιβράδυνε την έξοδό μας από την κρίση.
Θυμίζω τον κο Παπαθανασίου, Υπ. Οικονομίας το 2009, στα χέρια του οποίου χρεοκόπησε η χώρα, ενώ ο ίδιος έδινε πλαστά στοιχεία στην Ε.Ε. και έγραφε σε χαρτοπετσέτα τα μέτρα που θα έπαιρνε για να τα καταφέρει η χώρα απευθυνόμενος στην κα Λαγκάρντ. Ο κος Παπαθανασίου επέστρεψε δαφνοστεφανωμένος από την κυβέρνηση Σαμαρά, με μισθό 170.000 ευρώ ως πρόεδρος στα ΕΛΠΕ.

Αντίστοιχα, ο κος Παυλόπουλος των 865.000 προσλήψεων επί κυβέρνησης Καραμανλή επιβραβεύτηκε με την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2015 από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Σήμερα, βλέπουμε την κα Τσαπανίδου των 280.000 ευρώ (απολαβές) από την ΕΡΤ πριν τη χρεοκοπία της χώρας, όπως και άλλα αντίστοιχα υπέρογκα ποσά που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, να αναλαμβάνει εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία χώρα που παρέμεινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση όχι εξαιτίας της δικής της δημοσιογραφίας.
Η ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της κρίσης ήταν ανυπολόγιστη. Αν κάποιοι θεωρούν ότι θα σιωπήσουμε, θα ξεχάσουμε ή θα λησμονήσουμε επειδή προσδοκούμε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας, κάνουν λάθος. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα παραμείνει απέναντι σε ανεύθυνες και λαϊκιστικές πολιτικές που ζημίωσαν και ζημιώνουν τη χώρα. Μία χώρα που δεν χρειάζεται μία από τα ίδια, μία ακόμη εναλλαγή στην εξουσία, αλλά ένα πραγματικό άλμα προς τα εμπρός, μία τολμηρή υπέρβαση, μία πολιτική Αλλαγή Παραδείγματος. Αυτή είναι η δική μας ευθύνη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.