Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Συγκινημένος που είμαι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Χειμάρρα

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Facebook

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητσοτάκης: Συγκινημένος που είμαι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Χειμάρρα
© EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Eπίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χειμάρρα: Συγκινημένος που είμαι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που κάνει αυτή την επίσκεψη

Στη Χειμάρρα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου επισκέφθηκε το ελληνικό σχολείο «Όμηρος». Ο πρωθυπουργός έτυχε θερμής υποδοχής, με ελληνικές σημαίες και συνθήματα, ενώ κοπέλες με παραδοσιακές φορεσιές του έδωσαν λουλούδια και τον ευχαρίστησαν για την επίσκεψη στο ελληνικό σχολείο.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα συγκινημένος «που έχω την τιμή να είμαι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Χειμάρρα».

Χειμάρρα - Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή στιγμή για μένα προσωπικά και αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος που έχω την τιμή να είμαι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Χειμάρρα.

Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που κρατήσατε σε πολύ δύσκολα χρόνια, και αναφέρομαι ειδικά στους μεγαλύτερους από εσάς, άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού και της ορθοδοξίας μέσα στην καρδιά σας. Και θέλω να ξέρετε ότι στο πρόσωπό μου η Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας θα έχει πάντα, όχι απλά έναν φίλο, αλλά έναν σταθερό συμπαραστάτη στα δίκαια αιτήματά της. Εσείς που επιλέξατε να παραμείνετε εδώ στη Χειμάρρα είστε μία γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη θερμή υποδοχή και την αγάπη σας. Εύχομαι ολόψυχα καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, υγεία και ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου και συνομίλησε με τους μαθητές. «Ήρθα να σας πω πόσο σπουδαία δουλειά κάνετε, που κρατάτε ζωντανή την ελληνική γλώσσα την παράδοση την ορθοδοξία και να ξέρετε ότι είμαστε πάντα κοντά σας» ανέφερε μιλώντας στους εκπαιδευτικούς. Αμέσως μετά επισκέφθηκε την εκκλησία των «Αγίων Πάντων», η οποία βρίσκεται εντός του προαύλιου χώρου του σχολείου.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει στα χωριά της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας ο οποίος εμφανώς συγκινημένος έκανε λόγο για ιστορική μέρα και είπε χαρακτηριστικά: «Θα ερχόμουν από την άλλη άκρη του κόσμου, δεν θα το έχανα με τίποτα».

Κυριάκος Μητσοτάκης
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Σύντομο χαιρετισμό σε 300 και πλέον ομογενείς μας απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον προαύλιο χώρο του ενιαίου Λυκείου «Λευτέρης Στάλιος» στη Λιβαδειά, δεύτερο σταθμό της επίσκεψής του.

Κυριάκος Μητσοτάκης
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε εμφανίστηκε αισιόδοξος για την υπογραφή του συνυποσχετικού για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αλβανία και επέμεινε ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος επίλυσης των διαφορών ανάμεσα σε πολιτισμένες χώρες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.