- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Qatargate: Ώρα αποφάσεων για την Εύα Καϊλή - Σήμερα κρίνεται η προφυλάκισή της
Τι αναμένεται να υποστηρίξει
Qatargate: Ώρα αποφάσεων για προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή - Ποια θα είναι η υπερασπιστική της γραμμή
Ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, το οποίο καλείται να αποφανθεί επί των επιχειρημάτων της και να κρίνει την τύχη της μέχρι την εκδίκαση του Qatargate, παρουσιάζεται σήμερα η Εύα Καϊλή.
Σήμερα, λοιπόν, κρίνεται εάν η Εύα Καϊλή αφεθεί ελεύθερη με ή χωρίς όρους, ή εάν θα οδηγηθεί στη φυλακή. Εφόσον ακολουθηθεί το πρόγραμμα μέχρι το μεσημέρι πιθανόν να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Η υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή
Η Εύα Καϊλή αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της, δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή των χρήματων που βρέθηκαν στο κοινό τους διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν, δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ και δεν λειτουργούσε κατ’ εφαρμογή της επίσημης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ειδική μνεία αναμένεται να γίνει στην ανάγκη να βρίσκεται δίπλα στο παιδί της.
Ο δικηγόρος της, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος ταξίδεψε στις Βρυξέλλες και συναντήθηκε μαζί της και με τον έτερο συνήγορό της εκ Βρυξελλών, Αντρέ Ριζόπουλο, στις φυλακές του Χάρεν, ώστε να χαράξουν την υπερασπιστική τους γραμμή.
Ο κ. Δημητρακόπουλος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της, τον εμπιστεύτηκε, τη διέψευσε. Ένας άνθρωπος που έχει χάσει την ελευθερία του είναι δυστυχής και μάλιστα όταν έχει ένα παιδάκι δύο ετών που τον περιμένει… Θα πολεμήσουμε γιατί νομίζω ότι η κ. Καϊλή ούτε ύποπτη φυγής είναι, ούτε μπορεί να καταστρέψει τα αποδεικτικά στοιχεία, γιατί αυτό εξετάζεται αύριο. Άρα με καθαρά νομικά κριτήρια μπορώ να πω ότι έχω αισιοδοξία».
Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του Φραντσέσκο Τζόρτζι, Πιερ Μονβίλ, σε ερώτηση της ΕΡΤ σχετικά με δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία χθες ανακρίθηκε εκ νέου ο πελάτης του, απάντησε: «Η πληροφορία δεν είναι σωστή».
Qatargate - Oμολογία Τζόρτζι: Τα μετρητά του Κατάρ έρχονταν με τους κωδικούς «γραβάτες» και «ρούχα»
Υπενθυμίζεται ότι από τις καταθέσεις για το Qatargate του συντρόφου της Εύας Καϊλής, Φραντσέσκο Τζόρτζι, προκύπτει ότι τα χρήματα έφταναν με τη μορφή μετρητών από το Κατάρ και το Μαρόκο, με μεθόδους αντίστοιχες με αυτές που χρησιμοποιούν οι έμποροι ναρκωτικών, συναντήσεις στο Παρίσι κατά τις οποίες οι λέξεις «γραβάτες» και «ρούχα» ήταν κωδικοποιημένες ονομασίες για τις δεσμίδες χρημάτων, στενές επαφές με το Μαρόκο και το Κατάρ, αλλά και ένα «συμβόλαιο» με τη Μαυριτανία. Αυτές είναι μερικές από τις αποκαλύψεις της ιταλικής εφημερίδας.
Όπως τονίζει η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι μίλησε προφανώς επειδή δεν μπορούσε να αρνηθεί όλα όσα γνώριζαν ήδη οι μυστικές υπηρεσίες γι’ αυτόν και τον Αντόνιο Παντζέρι, καθώς τους παρακολουθούσαν επί μήνες. Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά πως ο Αντόνιο Παντζέρι ίδρυσε τη ΜΚΟ «Fight Impunity» με σκοπό να λειτουργήσει ως ένα είδος πληρωμένου πρακτορείου σχέσεων με ευρωβουλευτές που δωροδοκούνταν για να αποκτήσουν ευνοϊκή στάση με πελάτες του ευρωπαϊκού θεσμού.
Την ίδια ώρα, η Il Fatto Quotidiano αναφέρει πως ο σύντροφος της Εύας Καϊλή («Mister Kaili», όπως τον γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα) μίλησε, αποκαλύπτοντας πως όσον αφορά το Κατάρ, υπήρχε ο «Αλγερινός», κάποιος με το όνομα Boudjellal, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με έναν Παλαιστίνιο στην Τουρκία, και αυτός με τη σειρά του τον έφερε σε επαφή με ένα άλλο άτομο στο Βέλγιο. Έτσι έφταναν τα μετρητά.
Για τις βελγικές Αρχές, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα, υπέρ του Μαρόκου ήταν και ο (σε διαθεσιμότητα πλέον) ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτζολίνο, ο οποίος αντικατέστησε τον Παντζέρι. Και όπως αποκαλύπτει ο Τζόρτζι, ένα αντίστοιχο σύστημα λειτουργούσε και στην περίπτωση του Μαρόκου. «Μέσω του πρεσβευτή στην Πολωνία Αμπντεραχίμ Άτμο, ο οποίος έφερνε χρήματα κάθε τόσο, αλλά όχι σε τακτική βάση», δήλωσε στις Αρχές ο Τζόρτζι και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ποσά μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Υπολογίζω το συνολικό ποσό σε 50.000 ευρώ. Ερχόταν στις Βρυξέλλες ή πηγαίναμε στο Παρίσι, στο διαμέρισμά του. Όταν πηγαίναμε να πάρουμε χρήματα, λέγαμε ότι πηγαίναμε να πάρουμε γραβάτες ή ρούχα» αποκάλυψε.