Πολιτικη & Οικονομια

Ο δικηγόρος της Καϊλή διαψεύδει ότι έχει καταθέσεις 20 εκατ. στον Παναμά

Kάνει λόγο για «πλαστά έγγραφα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Qatargate: Ρεπορτάζ του Guardian για την Εύα Καϊλή και τις θέσεις της για το Κατάρ στην ευρωβουλή - Γιατί της δόθηκε το παρατσούκλι της «εκπροσώπου» του Εμιράτου.
Τις απόψεις που επικρατούν για την Εύα Καϊλή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου του Qatargate μεταφέρει σε ρεπορτάζ ο Guardian © Genevieve Engel / European Parliament Multimedia Center

Εύας Καϊλή: Τι αναφέρει ο δικηγόρος της για τους λογαριασμούς στον Παναμά

Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων που έφεραν την Εύα Καϊλή να έχει κάνει καταθέσεις ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες του Παναμά, έκανε ο δικηγόρος της οικογένειάς της. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έδωσε διευκρινίσεις τονίζοντας πως πρόκειται για «κατασκευασμένες» ειδήσεις.

«Τα έγγραφα που εμφανίζουν την κ Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειας της να έχουν δεχθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ σε δήθεν ονομαστικούς λογαριασμούς τους στον Παναμά από κρατική εταιρεία του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ είναι προδήλως και κακότεχνα πλαστογραφημένα» αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος που υπογράφει ως πληρεξούσιος δικηγόρος της υπό έρευνα Ευρωβουλευτή.

Με αφορμή δημοσιοποίηση στο εξωτερικό, στοιχείων που εμφανίζουν την κ. Καϊλή και μέλη της οικογένειάς της, ως αποδέκτες μεγάλων χρηματικών ποσών ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει :

«Θα στείλουμε άμεσα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες τα πλαστογραφημένα έγγραφα, ώστε άμεσα να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές στον Παναμά και να πιστοποιηθεί αυθεντικά η πλαστογραφία τους, συγχρόνως δε θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εντοπιστεί ο πλαστογράφος που επιχειρεί να παραπλανήσει τους δημοσιογράφους και τους πολίτες».

Καϊλή - Τζιόρτζι: Ξέπλυμα μαύρου χρήματος πίσω από την αγορά της βίλας στην Πάρο;

Με φόντο τα παραπάνω, δημοσίευμα της Corriere della Serra αναφέρεται στο Qatargate και τη σύλληψη της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της Φραντστέσκο Τζιόρτζι. Το ρεπορτάζ του μέσου εστιάζει στην αγορά από το ζευγάρι του οικοπέδου των επτά στρεμμάτων στην Πάρο έναντι 300.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «στις 7 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες, δηλαδή, πριν την επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για το Qatargate, η Eurojust ζήτησε από ιταλούς εισαγγελείς να διερευνήσουν την αγορά ενός διαμερίσματος στην πόλη Τσερβίνια για την οποία υπήρχαν υποψίες ότι αγοράστηκε με χρήματα από δωροδοκία. Μια κλασική επιχείρηση "ανακύκλωσης" που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επένδυση που έκαναν Καϊλή και Τζιόρτζι για να χτίσουν μια βίλα στο νησί της Πάρου».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.