Εορταστικό ωράριο 2022: Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ σήμερα Κυριακή - Τι ώρα κλείνουν
Οι πρώτες εκτιμήσεις για την αγοραστική κίνηση


Εορταστικό ωράριο 2022 - Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου - Το ωράριο λειτουργίας σε καταστήματα και μαγαζιά για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Το εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων 2022 βρίσκεται σε ισχύ και σήμερα, Κυριακή (18/12) οι πολίτες θα μπορούν να μεταβούν για τις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ, τα οποία θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 το πρωί έως και τις 18:00 το απόγευμα.
Σήμερα, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 είναι ανοιχτά επίσης καταστήματα και μαγαζιά τόσο στην Αθήνα όσο και τη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα τα εμπορικά καταστήματα ανοίγουν στις 11:00 και κλείνουν στις 18:00.
Το εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων 2022 σε καταστήματα και μαγαζιά στην Αθήνα
Σύμφωνα με το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων 2022 έχει ως ακολούθως:
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/12/2022 11:00-18:00
ΔΕΥΤΕΡΑ 19/12/2022 09:00-21:00
ΤΡΙΤΗ 20/12/2022 09:00-21:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 21/12/2022 09:00-21:00
ΠΕΜΠΤΗ 22/12/2022 09:00-21:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/12/2022 09:00-21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 24/12/2022 09:00-18:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 25/12/2022 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 26/12/2022 ΑΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ 27/12/2022 09:00-21:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 28/12/2022 09:00-21:00
ΠΕΜΠΤΗ 29/12/2022 09:00-21:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/12/2022 09:00-21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 31/12/2022 09:00-18:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 1/1/2023 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 2/1/2023 ΚΛΕΙΣΤΑ.
Το εορταστικό ωράριο 2022 καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Το εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων 2022 σε καταστήματα και μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης τα καταστήματα λειτουργούν από τις 10:00 το πρωί έως τις 21:00. Όπως κάθε χρόνο, 25 και 26 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Το ίδιο ισχύει και στις 1 και 2 Ιανουαρίου 2023. Την παραμονή Χριστουγέννων και την παραμονή Πρωτοχρονιάς η ώρα που κλείνουν τα μαγαζιά είναι στις 18:00 το απόγευμα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έρευνα για την καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών, στις γιορτές το 41% θα ξοδέψει λιγότερα για δώρα τα Χριστούγεννα εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας.
Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων 2022: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την κίνηση στην αγορά
Ικανοποιητικά ξεκίνησε η εφετινή εορταστική κίνηση στην αγορά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του εμπορικού κόσμου που περιμένει να εξελιχθεί πολύ καλύτερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες του έτους και να «ζεσταθεί» με το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Μετά την πρώτη διερευνητική Κυριακή του Δεκεμβρίου, ανοικτά είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, δεύτερη και τελευταία εργάσιμη Κυριακή για εφέτος.
Την ίδια στιγμή αυξάνεται η κίνηση και στα σούπερ μάρκετ με τους καταναλωτές να αξιοποιούν τις προσφορές και το καλάθι του νοικοκυριού για να οργανώσουν εγκαίρως το εορταστικό τραπέζι. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι οι έλεγχοι θα είναι διαρκείς και εκτεταμένοι σε όλο το εύρος της αγοράς ενώ σημείωσε: «θα δούμε αυτές τις εβδομάδες, μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, πως θα πάνε τα προϊόντα στο εορταστικό καλάθι για να μπορέσουμε να πάρουμε και άλλες αποφάσεις στην πορεία». Επιπλέον, αν και το καλάθι του Αη Βασίλη φαίνεται ότι κέρδισε από την πρώτη μέρα εφαρμογής τόσο τους καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις παιχνιδιών, ωστόσο ο υπουργός σημειώνει στις δηλώσεις του ότι και αυτό το καλάθι θα είναι υπό συνεχή παρακολούθηση.
«Η φετινή εορταστική κίνηση στην αγορά ξεκίνησε ικανοποιητικά και αναμένεται να εξελιχθεί πολύ καλύτερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες του έτους, με αποκορύφωση βεβαίως τις παραμονές των Χριστουγέννων. Μετά την πρώτη διερευνητική Κυριακή του Δεκεμβρίου με ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα, ακολουθεί η δεύτερη και τελευταία εργάσιμη για εφέτος, με σαφώς μεγαλύτερη αγοραστική κίνηση, παρά το μειονέκτημα ότι δεν έχει καταβληθεί ακόμα ο 13ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης. Προσθέτει επίσης ότι η χριστουγεννιάτικη αγορά, ως συνήθως, «ζεσταίνεται» με το δώρο των Χριστουγέννων, που πρέπει να καταβληθεί μέχρι τη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και υπολογίζεται στα περίπου 1,6 δισ. ευρώ.
Οι έμποροι, όπως τονίζει ο κ. Κορκίδης, προσδοκούν εφέτος μεγαλύτερο εορταστικό τζίρο από τα 3,6 δισ. ευρώ, του περυσινού Δεκεμβρίου, ενώ οι καταναλωτές εύλογα αναζητούν προσιτές τιμές, ανάλογες με το «ψαλιδισμένο» διαθέσιμο εισόδημα τους. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο οι καταναλωτές έχουν στη διάθεση τους από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου το «χριστουγεννιάτικο καλάθι» και μέχρι τις 11 Ιανουαρίου το «καλάθι του Αϊ Βασίλη» με παιδικά παιχνίδια, ώστε να βοηθήσουν τα νοικοκυριά να ανταποκριθούν στις οικογενειακές και κοινωνικές τους υποχρεώσεις.
Κορύφωση της αγοραστικής κίνησης αναμένει ο εμπορικός κόσμος τις επόμενες ημέρες με τις προσδοκίες να ενισχύονται από την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων που αναμένεται να ενισχύσει την καταναλωτική δυναμική των Ελλήνων. «Μπήκαμε στην καρδιά της εμπορικής περιόδου» αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μάκης Σαββίδης, αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, αντιπρόεδρος GRECA και εκπρόσωπος για την Ελλάδα και μέλος ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Εμπορίου. «Με τα καταστήματα ανοικτά περιμένουμε τους καταναλωτές να έρθουν στις κεντρικές και περιφερειακές αγορές να κάνουν τα ψώνια τους για τις γιορτές» τονίζει και συμπληρώνει: «Η κορύφωση της αγοραστικής κίνησης αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός - Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στο τραπέζι των συνομιλιών
Θερμή υποδοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Ισραήλ
Η ανάρτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης
Αυτό που στη δημόσια διοίκηση θα έπρεπε να είναι μία υποπαράγραφος καθηκοντολογίου, καταλήγει τηλεοπτικό σοσιαλ-μιντιακό ρεπορτάζ περιθωριακών προφίλ και site
Αν για το υβριστικό μέρος του συνθήματος για την Τουρκία υπήρξε κάποιου είδους αντιπαράθεση, για το κομμάτι που αφορούσε στο Κυπριακό ζήτημα δεν προβλημάτισε σχεδόν καθόλου τον δημόσιο διάλογο
Πώς γίνεται η εκτύπωση των εκκαθαριστικών
Τι ανεβάζει το κόστος παραγωγής
Οι 3 στους 4 φορολογούμενους δεν θα πληρώσουν επιπλέον φόρο
«Η νέα εποχή ανήκει σε όσους βλέπουν τα μεγάλα ζητήματα, κατανοούν την πολυπλοκότητά τους και τολμούν να μιλήσουν καθαρά και τολμηρά»
Ο πρωθυπουργός για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
Οι πρώτες δηλώσεις μετά την παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Ποιες είναι οι νέες αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών ενόψει Πάσχα
Θα ενημερώσει τον Νετανιάχου για την τετραμερή συνάντηση στο Παρίσι
Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Η κριτική στον Σωκράτη Φάμελλο για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ
Τι πρέπει να προσέξουν γονείς και κηδεμόνες
Ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή τους
«Απευθύναμε ξεκάθαρο κάλεσμα προς τις προοδευτικές δυνάμεις εντός και εκτός Βουλής» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής
Η ανακοίνωση του κόμματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.