- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σταϊκούρας: Επί δύο ώρες «μπινελικωνόμασταν» με τους τραπεζίτες
Το σχόλιο του υπουργού για τη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους τραπεζίτες


Χρήστος Σταϊκούρας για συνάντηση με τους εκπροσώπους του τραπεζικού συστήματος: Λύση για 30.000 δανειολήπτες - Καλύπτεται το 50% της αύξησης των δόσεων
Δύσκολες χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις που είχε με τους εκπροσώπους του τραπεζικού συστήματος, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνομιλώντας νωρίτερα σήμερα με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων αποτυπώνει η παραδοχή του υπουργού Οικονομικών ότι η συζήτηση αυτή σε κάποιες φάσεις της έγινε σε κακό κλίμα. Μάλιστα, κατά πληροφορίες ανέφερε: «Δύο ώρες μπινελικωνόμασταν. Έγινε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά έχουμε ακόμη».
Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πάντως «μερική ικανοποίηση» από το αποτέλεσμα της «δύσκολης» διαπραγμάτευσης.
«Σώζουμε 30.000 συμπατριώτες μας», είπε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι άμεσα οι τράπεζες θα ανακοινώσουν ότι θα καλύψουν το ήμισυ της αύξησης της δόσης δανείου για 30.000 δανειολήπτες οι οποίοι ανήκουν στην ευάλωτη ομάδα πολιτών.
Σταϊκούρας - Τραπεζες: Η πρόταση να ισχύσει το μέτρο 12 μήνες
Η πρόταση των τραπεζών είναι το μέτρο να ισχύσει για ένα 12μηνο. Στο θέμα αναμένεται να αναφερθεί ο υπουργός Οικονομικών, την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επί του προϋπολογισμού.
«Θα ωφεληθούν οι δανειολήπτες που ορίζονται ευάλωτοι, με βάση τη νομοθεσία. Θα είναι 30.000 δανειολήπτες», είπε ο υπουργός Οικονομικών που επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη που να κάνει κάτι ανάλογο, με εξαίρεση την Ισπανία η οποία κάλεσε εθελοντικά όποια τράπεζα θέλει, να βοηθήσει. Σημαντικό, είπε επίσης ο κ. Σταϊκούρας είναι ότι οι τράπεζες θα ανακοινώσουν την απόφαση τους αυτή, χωρίς να επηρεαστεί ο κρατικός προϋπολογισμός. και τούτο καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ζητήματα με τον SSM και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Στο τραπέζι της συζήτησης με τις τράπεζες τέθηκε και το ζήτημα των προμηθειών των τραπεζών και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, για τον οποίο ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι 500 πολίτες, το τελευταίο 20ημερο, πήρανε ρύθμιση. Η επόμενη συνάντηση με τις τράπεζες τοποθετείται στις αρχές του νέου χρόνου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ίδιος επισημαίνει πως κρατά τους διαύλους επικοινωνίας με τον Τούρκο ομόλογό
Ο πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα ποντίφικα - Συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Θωράκιση της ελληνικής οικονομίας σε μια περίοδο έντονων διεθνών αναταράξεων
Στο χαμηλότερο επίπεδο εξαμήνου η τιμή - Οι βασικές αιτίες για την υποχώρηση
Με ποια χρονιά πρέπει να συγκρίνουμε τις επιδόσεις της οικονομίας;
Με αφορμή τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης
Αναμένονται 50 αρχηγοί κρατών, 10 μονάρχες και περίπου 130 αντιπροσωπείες χωρών του εξωτερικού
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κρατά στην αγκαλιά της το πρώτο της παιδί
Για την ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού
Στην περίπτωση του Λόφου του Στρέφη επιβεβαιώνεται η αλήθεια των καταληψιών, όχι αυτή μιας δημοκρατικά εκλεγμένης διοίκησης
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του πρωθυπουργού
Με αφορμή τα νέα δεδομένα στον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει
«Για εμάς είναι προτεραιότητα τα Δημόσια Πανεπιστήμια», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για την κατάσταση των δημόσιων πανεπιστημίων
«Ο δεύτερος μηχανοδηγός δεν πρόκειται να καταργηθεί αλλά θα προστεθούν και κάμερες στην καμπίνα», δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών
«H Ελλάδα αυτήν τη στιγμή είναι η 2η χώρα σε πίεση ανά κάτοικο στο επίπεδο του μεταναστευτικού»
Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει προτάσεις για μείωση της ύλης
Τι ισχύει για αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και καθαριστήρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.