Πολιτικη & Οικονομια

Ερευνώνται οι δηλώσεις πόθεν έσχες του πατέρα της Εύας Καϊλή

Με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εύα Καϊλή
© EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εύα Καϊλή - Qatargate: Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών και το πόθεν έσχες του πατέρα της - Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία της

Στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος μπαίνει και το «πόθεν έσχες» του πατέρα της Εύας Καϊλή.

Με εντολή του επικεφαλής της Αρχής, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη εξετάζονται οι δηλώσεις πόθεν έσχες του πατέρα της Εύας Καϊλή, καθώς είναι δημόσιος λειτουργός και υποχρεούται, εκ του νόμου, σε υποβολή των σχετικών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Ήδη, ο κ. Βουρλιώτης κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο προκειμένου να δεσμευτούν περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή και των στενών συγγενών της, τα οποία μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρίες και λοιπά).

Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα, δηλαδή τους γονείς και τα αδέλφια της.

Γαλλικός Τύπος για το Qatargate: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Ε.Ε.

Εκτενής είναι στον γαλλικό Τύπο η κάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.

«Σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: 4 άτομα τα οποία κατηγορούνται φυλακίστηκαν, μεταξύ των οποίων και η αντιπρόεδρος Εύα Καϊλή», είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος στην εφημερίδα Le Figaro όπου αφού εξιστορούνται τα όσα συνέβησαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζεται ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου διαφθοράς, με περίπου 20 εφόδους και έξι συλλήψεις στις Βρυξέλλες και άλλες δύο στην Ιταλία.

Αναφέρονται επίσης τα εξής: «Από τη μία πλευρά, το πολύ πλούσιο Κατάρ, το οποίο φιλοξενεί σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Από την άλλη, οι ευρωβουλευτές, το προσωπικό και οι επικεφαλής οργανώσεων. Το Εμιράτο θεωρείται ύποπτο από τη βελγική δικαιοσύνη, η οποία φροντίζει να μην αναφέρει το όνομά του, ότι ήθελε να επηρεάσει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταβάλλοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα».

Η υπόθεση αυτή αποτελεί σεισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σχολιάζει στη συνέχεια η γαλλική εφημερίδα υπογραμμίζοντας ότι «έβαλε σε μεγάλη δυσκολία την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών, τη μόνη που έχει εμπλακεί στην υπόθεση αυτή» και ότι «στα τέλη Νοεμβρίου, όταν το θεσμικό όργανο επρόκειτο να ψηφίσει σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Fifa στο Κατάρ, οι Σοσιαλδημοκράτες αντιτάχθηκαν στην αρχή του ψηφίσματος πριν προσπαθήσουν να το αποδυναμώσουν».

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας που τελικά πραγματοποιήθηκε, η Καϊλή παρουσίασε το Κατάρ ως «πρότυπο στα εργασιακά δικαιώματα» και εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι «δίνουν μάθημα» το εμιράτο, σημειώνει η εφημερίδα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.