Πολιτικη & Οικονομια

Ν. Βούτσης: Υπάρχει ατζέντα συγκλίσεων με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ν. Βούτσης στο Πρώτο: Ρεαλιστικό βήμα η τοποθέτηση Ανδρουλάκη – Υπάρχει ατζέντα συγκλίσεων 

«Θεωρώ πως είναι ένα βήμα ρεαλισμού που ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλει ο κόσμος, δηλαδή ότι δεν αντέχει πια» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, σχετικά με τις δηλώσεις Ανδρουλάκη για ένα ποτάμι σύγχρονων ιδεών που θα στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση και θα προκαλέσει μια προοδευτική κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή.

«Δεν ανέχεται, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης που όλο και διευρύνεται, μια κυβέρνηση με ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που παραδείγματος χάρη, μέσα στη δίνη της ακρίβειας και αυτών των σκανδάλων που πλήττουν τη δημοκρατία, βρίσκει ευκαιρία να καταργήσει το ΕΣΡ. Υπάρχει, λοιπόν, μια διευρυνόμενη κοινωνική πλειοψηφία εδώ και μερικούς μήνες, που θέλει μια μεγάλη αλλαγή πολιτικής και αποδόμηση κάποιων ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών», είπε ο κ. Βούτσης.

«Υπάρχει μια ατζέντα συγκλίσεων από θέσεις που έχει παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, το Κομμουνιστικό Κόμμα, το Μέρα, και ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι εύλογο, διότι είναι οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις. Εμείς θα θέλαμε να σημάνει κάτι παραπάνω. Είναι σαφές διότι εργαζόμαστε ακριβώς για να είναι ο μεν ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο κόμμα στις εκλογές με απλή αναλογική και με βάση αυτό να υπάρξει μια ευρεία δημοκρατική προοδευτική πλειοψηφία», συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ στην οποία φαίνεται να εμπλέκεται η Εύα Καϊλή, ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι το σκάνδαλο έχει δύο πλευρές. «Η μία πλευρά είναι ότι για μια ακόμα φορά καταδείχθηκε ότι στο κέντρο της Ευρώπης υπάρχουν εστίες εκτεταμένης διαφθοράς. Η δεύτερη πλευρά όμως έχει να κάνει με την Ελλάδα. Πέραν του ότι η κυρία Καϊλή βεβαίως ήταν αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, είναι μέλος ελληνικού κόμματος και ως εκ τούτου υπάρχει ένα στοιχείο διεθνούς διασυρμού στις δημοσιεύσεις που υπάρχουν διεθνώς, σε αυτό δεν μπορεί κανείς να το αποφύγει ως χώρα όταν έχει μια τέτοια πορεία και κατάληξη απ’ ό,τι φαίνεται» εξήγησε.