Πολιτικη & Οικονομια

Διαμαντοπούλου για οικογένεια Πιερρακάκη: «Η ΕΦ.ΣΥΝ. οφείλει να ζητήσει συγγνώμη»

Η ανάρτηση της πρώην υπουργού για το δημοσίευμα της εφημερίδας

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άννα Διαμαντοπούλου: Η ανάρτηση για την περιπέτεια της οικογένειας του Κυριάκου Πιερρακάκη στο Μάτι και το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Η Άννα Διαμαντοπούλου καταδικάζει το πρόσφατο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τον τρόπο με τον οποίο σώθηκε η οικογένεια του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την πύρινη τραγωδία στο Μάτι. Η πρώην υπουργός ζητά από την εφημερίδα «να αποκαταστήσει την αλήθεια, να ζητήσει συγνώμη, αν θέλει να διατηρήσει την αξιοπιστία που ήταν το χαρακτηριστικό για χρόνια ορισμένων δημοσιογράφων και αρθρογράφων της». 

Το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το οποίο επικαλείται ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» που ανέφερε ότι «ο Γιάννης Λαβράνος με τις τεχνικές δυνατότητες των συστημάτων που ήλεγχε ‘εντόπισε' με κινηματογραφικό όσο και παράδοξο τρόπο στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 συγγενείς στελέχους του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Ακολούθως φέρεται να τους οδήγησε μέσω αλλοδαπής συνοδοιπόρου τους στη σωτηρία». Η «Εφημερίδα των Συντακτών» γράφει ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της, το συγκεκριμένο στέλεχος δεν είναι άλλο από σημερινό υπουργό της κυβέρνησης ο οποίος στην εν λόγω τραγωδία παραλίγο να χάσει την οικογένειά του (σύζυγο, τρία παιδιά και την πεθερά του).

«Μέσα από τις πύρινες φλόγες μιας κομματικής επίθεσης χωρίς όρια, χωρίς ήθος, χωρίς ανθρώπινα χαρακτηριστικά η τραγική ιστορία του νεαρού ζευγαριού χρησιμοποιείται ως ένα «αποδεικτικό στοιχείο» για την ύπαρξη κακόβουλου λογισμικού για το θέμα των υποκλοπών», σημειώνει σε ανάρτησή της στο Facebook η Άννα Διαμαντοπούλου, περιγράφοντας την περιπέτεια της οικογένειας Πιερρακάκη

Ολόκληρη η ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου

Η Πολιτική είναι η πυξίδα καλή ή κακή για κάθε χώρα.
Οι Πολιτικοί είναι αυτοί που καθορίζουν την Πολιτική.
Όταν οι Πολιτικοί συλλήβδην απαξιώνονται, λοιδορούνται, καταδικάζονται και το χειρότερο πληγώνεται η οικογενειακή τους ζωή δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί οι νέοι αλλά και οι σοβαροί άνθρωποι αποστρέφουν το πρόσωπο τους σταδιακά από την Πολιτική. Η ακραία κομματική αντιπαράθεση γίνεται φωτιά που καταπίνει ιδέες, ανθρώπους και απειλεί τη χώρα. Εμείς όλοι πρέπει να είμαστε η «πολιτική προστασία».
Μικρή ιστορία:
Μια τεράστια πυρκαγιά τυλίγει στις φλόγες μια ολόκληρη περιοχή, καίει δένδρα, σπίτια, αυτοκίνητα, εγκλωβίζει ανθρώπους, κλείνουν οι οδοί σωτηρίας ακόμα και προς την θάλασσα. Μια νεαρή κοπέλα με τη μητέρα της με τρία μωρά, τα δίδυμα κάτω του ενός έτους και το μεγάλο τριών ετών φτάνει απελπισμένες στη θάλασσα όπου ο καπνός δεν τους επιτρέπει να αναπνεύσουν. Μπαίνουν στη θάλασσα και βάζουν τα μωρά πάνω σε ένα βράχο, οι ώρες περνούν και η σωτηρία έρχεται από μια βάρκα του λιμενικού. Ο νεαρός πατέρας βρίσκεται για επαγγελματικό λόγο σε άλλη χώρα – βλέπει στις ειδήσεις την καταστροφή – ακούει για νεκρούς και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με κανέναν. Θυμάμαι τη φωνή του με λυγμό, και ακόμα και στη θύμηση του γεγονότος. Τα χρόνια περνάνε. Η οικογένεια προσπαθεί να καλύψει τα τραύματα και της μάνας και του τρίχρονου αγοριού, ο νεαρός γίνεται υπουργός με μεγάλη αποδοχή όχι για τον λόγο ή τη ρητορική του δεινότητα, αλλά μόνο για το έργο του. Φυσικά, γι΄αυτό πρέπει να «τιμωρηθεί». Έτσι μέσα από τις πύρινες φλόγες μιας κομματικής επίθεσης χωρίς όρια, χωρίς ήθος, χωρίς ανθρώπινα χαρακτηριστικά η τραγική ιστορία του νεαρού ζευγαριού χρησιμοποιείται ως ένα «αποδεικτικό στοιχείο» για την ύπαρξη κακόβουλου λογισμικού για το θέμα των υποκλοπών.
Η εφημερίδα ΕΦΣΥΝ οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια, να ζητήσει συγνώμη, αν θέλει να διατηρήσει την αξιοπιστία που ήταν το χαρακτηριστικό για χρόνια ορισμένων δημοσιογράφων και αρθρογράφων της. Αλλιώς αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι γίνεται εργαλείο – πετρέλαιο στην πυρκαγιά της κομματικής αντιπαράθεσης.