Πολιτικη & Οικονομια

Το φημισμένο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης ανοίγει Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Πότε υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης ανοίγει Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης ανοίγει Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ελλάδα από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Columbia - Ενισχύεται η εξωστρέφεια των ελληνικών ΑΕΙ - Το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Την ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης στην Αθήνα ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (6/11) ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Columbia, Lee Bollinger.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης εκπροσώπων από 30 κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στη Σύνοδο «Φάρος 2022: Ελληνοαμερικανική Συνεργασία στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης/Pharos Summit 2022: Greek-US Collaboration in Higher Education».

Tο Κέντρο αναμένεται να υποδεχτεί τους πρώτους φοιτητές το 2023, με στόχο να εμπλουτίσει το διδακτικό, επιστημονικό και ερευνητικό έργο που εξελίσσεται στη χώρα μας, σε ώσμωση με τα ελληνικά ΑΕΙ και την ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα.

Πώς το Υπουργείο Παιδείας ενισχύει την εξωστρέφεια των ελληνικών Πανεπιστημίων - Το επιχειρησιακό πλάνο

Πρόκειται για επιστέγασμα μίας εντατικής προσπάθειας που ξεκίνησε στα τέλη του 2019 και ανακοινώνεται σήμερα, πρώτη ημέρα της αποστολής 30 αμερικανικών ΑΕΙ στη χώρα μας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέπτυξε το Υπουργείο Παιδείας και η Υπουργός Νίκη Κεραμέως ήδη από το 2019 για τη μεγαλύτερη εξωστρέφεια της ανώτατης εκπαίδευσης και των ελληνικών ΑΕΙ. Η προσπάθεια ενίσχυσης της στροφής των Ιδρυμάτων μας σε διεθνείς συνεργασίες δομείται σε τρεις άξονες, που έχουν υλοποιηθεί από το Υπουργείο:

  • Θέσπιση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου το οποίο παρέχει:
  1. Περαιτέρω ελευθερία στα ελληνικά πανεπιστήμια να καθιερώσουν ένα ευρύτερο φάσμα συνεργασιών (π.χ. κοινά/διπλά πτυχία, κοινά ερευνητικά κέντρα, θερινά και χειμερινά προγράμματα σπουδών) και
  2. αυτόματη ακαδημαϊκή αναγνώριση τίτλων σπουδών από το εξωτερικό, καταργώντας τις ατομικές αιτήσεις στον ΔΟΑΤΑΠ για κατόχους τίτλων από αναγνωρισμένα ιδρύματα.
  • Παροχή εκτεταμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη των πανεπιστημίων σε αυτή την προσπάθεια, για παράδειγμα: 
  1. 20 εκατ. ευρώ για δράσεις διεθνοποίησης για τα Ελληνικά ΑΕ και
  2. 60 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα επισκεπτών καθηγητών
  • Καλλιέργεια στρατηγικών ακαδημαϊκών σχέσεων με κομβικούς παίκτες, όπως η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ άλλων.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, «η Ελλάδα γίνεται φάρος εκπαίδευσης που προσελκύει φοιτητές, καθηγητές, ερευνητές από όλο τον κόσμο, όπως της αξίζει».

Υπενθυμίζεται ότι 6 ελληνικά πανεπιστήμια βρέθηκαν στη λίστα με τα κορυφαία του κόσμου στην κατάταξη του QS World University Rankings 2023.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μανούσος Μανουσάκης
Η Λίνα Μενδώνη για τον θάνατο του Μανούσου Μανουσάκη: Υπήρξε ακάματος εργάτης της μικρής και της μεγάλης οθόνης

«Ο Μανούσος Μανουσάκης έκανε ποιοτική τηλεόραση για το ευρύ κοινό, χωρίς εκπτώσεις στις απαιτήσεις του, αλλά και χωρίς να εγκαταλείψει το σινεμά»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.