Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 8,3 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ποια είναι η άποψη των πολιτών για τα ελληνοτουρκικά, την ακρίβεια και την εγκληματικότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές - κάλπη
© EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δημοσκόπηση ALCO για τον Alpha: Η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ - Τι ανησυχεί τους πολίτες

Προβάδισμα 8,3 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,9%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 11,4%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 5,1% και το ΜέΡΑ25 με 3,2%.

Στο επίκεντρο της προσοχής των πολιτών βρίσκεται η ακρίβεια, με το 40% να αναφέρει ότι έχει μειώσει αρκετά τις αγορές βασικών αγαθών και άλλο ένα 31% να σημειώνει πολύ, έναντι 23% και 5% που αναφέρουν λίγο και καθόλου.

Για το πόσο πιθανό θεωρούν οι Έλληνες ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, το 23% απάντησε «αρκετά», το 32% «λίγο», το 21% «καθόλου», το 12% «πολύ» και το 11% ΔΞ/ΔΑ.

Μάλιστα, οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών (βορείου και νοτίου Αιγαίου) έδειξαν να ανησυχούν λιγότερο από εκείνους της Αθήνας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Τέλος, όσον αφορά στην εγκληματικότητα το 45% απάντησε ότι φοβάται αρκετά, το 37% ότι φοβάται πολύ, το 13% λίγο, το 4% καθόλου και 1% ΔΞ/ΔΑ.

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης

ereyna1
ereyna2
ereyna3
ereyna4

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.