Πολιτικη & Οικονομια

«Εγκάρδια συνομιλία» Μητσοτάκη με Μπάιντεν στη δεξίωση των ηγετών - «Ούτε βλέμμα» με τον Ερντογάν

Η συνέντευξη στο Bloomerg

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητσοτάκης: Δεν «τσιμπάμε» στις προκλήσεις της Τουρκίας
Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε σε δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν - Δεν συναντήθηκε με τον Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόβσκι - Μητσοτάκη παραβρέθηκε σε δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τιμή των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος θυμήθηκε λεπτομέρειες της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ενεργειακή κρίση, καθώς οι δυο ηγέτες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες. Αναφέρθηκαν επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μισέλ στη Σαουδική Αραβία τη 13η Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί, τέλος, πως όπως μετέδωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ στη Νέα Υόρκη Γεωργία Σκιτζή, ο κ. Μητσοτάκης δεν συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της δεξίωσης. Οπως δε ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ο 'Ελληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος «δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα». 

Μητσοτάκης από Νέα Υόρκη: Κανείς δεν πρόκειται να κάνει μπούλινγκ στην Ελλάδα

«Κανένας δεν πρόκειται να κάνει μπούλινγκ στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα την Παρασκευή στον ΟΗΕ», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσαν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο» και πως η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να ενδυναμώσει τις συμμαχίες της, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες υπογραμμίζοντας τις άριστες ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας πως «θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με αντιπροσωπεία πέντε αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, ενώ στη συνέχεια είχε ξεχωριστή συνάντηση με την πρόεδρο και ανώτερα στελέχη της αμερικανοεβραϊκής oργάνωσης AIPAC.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την κλιμακούμενη ρητορική της τουρκικής ηγεσίας και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα, δίνοντας έμφαση στην ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και σε περιστατικά παραπληροφόρησης της διεθνούς κοινότητας σε βάρος της χώρας μας

Η συνέντευξη στο Bloomberg: «Υποστηρίζουμε την Ουκρανία όλοι»

Μέσα στις επαφές που πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη στο Bloomberg, όπου και αναφέρθηκε στον πόλεμο της Ουκρανίας και στις τελευταίες εξελίξεις.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο πόλεμος δεν πηγαίνει καλά για τη Ρωσία και πως είναι πεπεισμένος ότι ο Πούτιν δεν θα τα καταφέρει. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «είμαστε όλοι ενωμένοι και υποστηρίζουμε την Ουκρανία για να αμυνθεί απέναντι σε μία ανοιχτή ενέργεια επιθετικότητας».

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει πολλές και σημαντικές συναντήσεις σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ των συναντήσεων είναι αυτή με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα συναντήσεων του πρωθυπουργού (ώρα Ελλάδας):

  • 15:00 Πρόγευμα με επιφανείς Ομογενείς
  • 16:00 Μετάβαση στο Ground Zero
  • 19:00 Μετάβαση στην έδρα της Bank of America
  • 19:30 Συνάντηση με ενδιαφερόμενους επενδυτές
  • 20:30 Συνάντηση με επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων
  • 21:00 Συνέντευξη στο CNN (“Isa Soares Tonight” show)
  • 22:00 Συνάντηση με πρόεδρο Π.Σ. Λιβύης
  • 22:45 Συνάντηση με εκπροσώπους AJC
  • 23:10 Συνάντηση με πρόεδρο FIFA
  • 23:30 Συνάντηση με πρόεδρο Ακτής Ελεφαντοστού
  • 00:25 Συνάντηση με ΓΓ ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες
  • 01:00 Συνάντηση με Mike Bloomberg
  • 02:30 Δείπνο Borge Brende – Jared Cohen

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.