Πολιτικη & Οικονομια

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παρακολούθησή του

Η απάντησή του στον Γιάννη Ρουμπάτη

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στέργιος Πιτσιόρλας: Οι δηλώσεις του για την υπόθεση παρακολούθησής του και η απάντηση στις δηλώσεις Γιάννη Ρουμπάτη

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Στέργιος Πιτσιόρλας, πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΔΕΠ και πρώην αναπληρωτής υπ. Οικονομίας, μετά τις αναφορές του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, περί παρακολούθησής του. 

«Δεν θέλω να το πιστέψω, και δεν το πιστεύω, ότι υπήρξε εντολή Τσίπρα για την παρακολούθησή μου. Θα περιμένω τις επίσημες τοποθετήσεις. Ίσως το βλέπω λίγο ρομαντικά» δήλωσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Πέρα από το ότι είναι παράλογο το θεωρώ και αδιανόητο. Θα περιμένω. Σοκαρίστηκα και προσφεύγω στη Δικαιοσύνη για την παρακολούθησή μου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για πρώτη φορά μετά από 15 μέρες που λέγονταν άλλα, έγινε παραδοχή ότι υπήρξε άμεση παρακολούθηση. Απευθείας και μόνο σε μένα, ενώ λεγόταν: το βρήκαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση να παρακολουθούνται ο Σαγιάς και Πιτσιόρλας, τον ένα τον κάναμε γραμματέα της κυβέρνησης τον άλλο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και συνεχίσαμε την παρακολούθηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι «επί 15 μέρες λέγονταν δύο ψέματα, είχαν κατατεθεί και σε αρμόδιες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όχι μόνο διαρρέονταν. Χθες έγινε παραδοχή ότι υπήρξε άμεση παρακολούθηση. Υπήρξε και μια δικαιολογία: ότι εγώ ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, διαπραγματευόμουν την πώληση, νησιών, εκτάσεων κλπ και ότι ήμουν διαχειριστής εταιρείας συριακών συμφερόντων στην αρχή, αραβικών μετά… Στο ΤΑΙΠΕΔ πήγα το Μάρτιο του 2015. Μετά τις εκλογές και αφότου έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για δύο υποθέσεις, Οξυά – Ζάκυνθο, οι οποίες είχαν λήξει ένα – δυο χρόνια πριν. Δηλαδή η Οξυά πουλήθηκε το ’13, άλλη κυβέρνηση, η Ζάκυνθος το ’14, άλλη κυβέρνηση. Για τέτοιου είδους αγοραπωλησίες, γιατί αυτά είναι ευαίσθητα θέματα, απαιτείται άδεια ή από το Άμυνας ή από το ΥΠΕΞ μετά από εισήγηση της ΕΥΠ. Εγώ ως πρόεδρος δεν ασχολήθηκα με καμία αγοραπωλησία, αλλά με άλλα σοβαρά θέματα αρμοδιότητας του ΤΑΙΠΕΔ».

Στέργιος Πιτσιόρλας για Γιάννη Ρουμπάτη: «Όσα λέει είναι ψέματα - Τα περί συριακών κεφαλαίων είναι αστεία»

Σχετικά με την κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη, ο Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε ότι «προφανώς είναι ψέματα. Ήταν αδύνατο να διαπραγματευτώ πώληση που είχε ολοκληρωθεί 1 με 2 χρόνια πριν. Αν εγώ ήμουν διαχειριστής κάποιας εταιρείας, μπορεί να ελεγχθεί, είναι πάρα πολύ εύκολο». 

Σύμφωνα με τον Στέργιο Πιτσιόρλα, «τη μέρα που πήγα στο ΤΑΙΠΕΔ παραιτήθηκα από όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες που ήταν αλλού. Την περίοδο του ’14 γνώρισα τα στελέχη αυτής της εταιρείας, της Primana, δραστηριοποιούνταν την Ελλάδα εκπροσωπώντας τα συμφέροντα του εμίρη του Κατάρ και έκανε διάφορες επενδύσεις. Είχα φιλική σχέση μαζί τους, όχι όμως επαγγελματική, όμως αυτή την περίοδο αυτοί οι άνθρωποι είχαν επαφές με όλη την ελληνική αγορά για να επενδύσουν και προσπάθησα να τους βοηθήσω πριν γίνω πρόεδρος… Θέλω να πιστεύω ότι επειδή όλα τα στοιχεία (σ.σ Ρουμπάτη) δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, θέλω να πιστεύω ότι κι αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, ότι δεν υπήρξε εντολή Τσίπρα για την παρακολούθησή μου» επέμεινε.

«Αποδεικνύεται από μια σειρά πραγμάτων ότι (αυτά που λέει ο Ρουμπάτης) είναι ψέματα: Η πρώτη εκδοχή Σαγιάς – Πιτσιόρλας παρακολουθούνταν από τον Σαμαρά. Όταν αυτό κατέρρευσε, Σαγιάς – Πιτσιόρλας παρακολουθούνταν έμμεσα’. Τρίτη εκδοχή: Μόνον ο Πιτσιόρλας άμεσα. Αυτό δεν αποδεικνύει ότι αυτά τα πράγματα που λέγονται δεν ισχύουν;» διερωτήθηκε ο κ. Πιτσιόρλας. «Τα περί συριακών κεφαλαίων είναι αστεία πράγματα...».

Ερωτηθείς από τον ΣΚΑΪ για το τι θα έλεγε στον Αλέξη Τσίπρα αν τον είχε μπροστά του, ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ απάντησε: «κάτι πολύ απλό… Ένα γιατί; Περίμενα να υπάρξει δημόσια απάντηση πολύ νωρίτερα… Θα εξακολουθήσω να περιμένω αυτή τη δημόσια απάντηση. Υπήρξε διαδικασία νόμιμης παρακολούθησης; Δεν το βλέπω σε καμία δήλωση… Άρα μιλάμε για παρακολούθηση που λογικά είναι παράνομη» παρατήρησε ο κ. Πιτσιόρλας.