- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η κατάθεση Ρουμπάτη στην Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις
Τι είπε για την υπόθεση Πιτσιόρλα- Σαγιά και τις αποκαλύψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Με την κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη συνεχίζονται οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.
Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη συνεχίζει τις εργασίες της με την κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο πρώην διοικητής σε ερωτήσεις που δέχθηκε, παρότι δεν επικαλέστηκε το απόρρητο, αρνήθηκε να απαντήσει. Ειδικότερα, φέρεται να μην έχει δώσει απαντήσεις για τις συνομιλίες του με τον πρώην πρωθυπουργό για την υπόθεση Πιτσιόρλα- Σαγιά, λέγοντας πως πρόκειται για ιδιωτικές συνομιλίες.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως έδωσε απαντήσεις και σε ερωτήματα για τις αποκαλύψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία δήλωσε πως ο κ. Τσίπρας είχε στην κατοχή του απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, λέγοντας πως «μπορεί να είναι αλήθεια, μπορεί και όχι».
Ακόμη, παρουσιάζεται να είπε στην Εξεταστική ότι «δεν ισχύει το απόρρητο στην επιτροπή» και πως «υιοθέτησε την άποψη Βενιζέλου πως η επισύνδεση σε βουλευτή ή ευρωβουλευτή δεν είναι νόμιμη». Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, στη συνέχεια, επεσήμανε πως «ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για όλα τα σημαντικά ζητήματα, άλλοτε προφορικά και άλλοτε με σημείωμα».
Σχετικά με τα αρχεία των επισυνδέσεων, οι πηγές αναφέρουν πως παραδέχθηκε ότι καταστρέφονται μετά το γέμισμα του δίσκου συνήθως μετά από δύο χρόνια. Ωστόσο, εκτίμησε πως «υπάρχουν και γραπτές σημειώσεις» ενώ αποκάλυψε πως «ο χώρος που βρίσκονται οι φάκελοι είναι ειδικού χειρισμού και λίγοι είναι αυτοί που έχουν πρόσβαση σε αυτόν».
Στον σημερινό κατάλογο των μαρτύρων βρίσκεται και ο Παναγιώτης Κοντολέων, ο προσφάτως παραιτηθείς διοικητής της Υπηρεσίας, μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκπροσώπησε την Ευρωζώνη στη συνεδρίαση
Η μηνιαία κλήρωση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ανέδειξε 556 τυχερούς
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η οριστική μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τον «διάλογο» στον πρωτογενή τομέα, τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και την απουσία νησιωτικών πολιτικών
«Το βιβλίο είναι απολύτως πρωτότυπο και δικό μου και κανενός άλλου», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Αιχμές από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών για την ακρίβεια, τα πρόστιμα αισχροκέρδειας και τον ρόλο της νέας Αρχής
Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν
Εγκρίθηκε από τη Βουλή η πρόταση του Τάκη Θεοδωρικάκου
«Τώρα βρίζει τους πάντες με ψέματα, επιτέθηκε σε σύζυγο υπουργού»
Πέρασε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές δανείων σε ελβετικό φράγκο ψηφίσθηκε
Οι ανακοινώσεις και οι διευκρινίσεις για το πάγιο ύδρευσης και το πάγιο αποχέτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.