Πολιτικη & Οικονομια

Η κυβέρνηση δεν αποκλείει αλλαγή του εκλογικού νόμου

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάλπες και ψηφοδέλτια
Κάλπες και ψηφοδέλτια © EUROKINISSI/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ

Η αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι μια πιθανότητα που εξετάζεται από την κυβέρνηση. Ο Γιάννης Οικονόμου πήρε τη σκυτάλη από τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Αλλάγες στον εκλογικό νόμο εξετάζει η κυβέρνηση. Μετά τις δηλώσεις από τον Γιώργο Γεραπετρίτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ο εκλογικός νόμος είναι σημαντικό να αποτυπώνει τους πολιτικούς συσχετισμούς και να ευνοεί τη σταθερή διακυβέρνηση, απομακρύνοντας την ακυβερνησία.

Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ θα επιδιώξει να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισημάνει αρκετές φορές ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλειοψηφία 200 εδρών στη Βουλή, ώστε να καταργηθεί η απλή αναλογική που ψηφίστηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση δεν επιδιώκει την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψιν τον δύσκολο -ενεργειακά- χειμώνα που έρχεται και τις προειδοποιήσεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης ότι δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η σταθερότητα της χώρας, από τη στιγμή που τελείωσε και η ενισχυμένη εποπτεία, κάνει την κυβέρνηση να εξετάζει όλες τις εναλλακτικές με τον εκλογικό νόμο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.