- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Παρακολουθήσεις: Συνεδριάζει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας χωρίς κινητά τηλέφωνα
Ποιοι έχουν κληθεί για κατάθεση
Παρακολουθήσεις: Συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Συνεδριάζει στις 10 το πρωί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα των παρακολουθήσεων και θα παρίσταται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
Την Τετάρτη (31/8) στη Διάσκεψη των Προέδρων δεν επήλθε συμφωνία για τον τρόπο διασφάλισης του απόρρητου της συνεδρίασης, παρά τη σύσταση του προέδρου της Βουλής να απαγορευθούν τα κινητά στην αίθουσα. Ο κ. Τασούλας κάλεσε τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους, σημειώνοντας ότι υπάρχουν κυρώσεις στα χέρια του προεδρείου της Επιτροπής για να αντιμετωπίσει την τυχόν διαρροή ηχητικών από τη συνεδρίαση.
Τα πρόσωπα που έχουν κληθεί να καταθέσουν βάση των προτάσεων των βουλευτών - μελών της Επιτροπής είναι ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, ο τέως γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, η εισαγγελέας εφετών Βασιλική Βλάχου, οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης και Θεόδωρος Δαραβίλλας, ο εισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Τζαβέλας, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος και ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την ΑΔΑΕ να ερευνήσει αν υπάρχουν παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών προσώπων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον κατηγορεί για μυθεύματα, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι σκοπός της παρακολούθησής του ήταν ο εκβιασμός.
Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την ΑΔΑΕ και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ζήτησα από τον πρόεδρο της Αρχής κ. Χρ. Ράμμο να διεξαγάγει έρευνα και να απαντήσει εάν και πόσα πολιτικά πρόσωπα έχουν τεθεί σε νόμιμη επισύνδεση». Επ’ αυτού, μάλιστα, ζήτησε να υπάρξει συνεργασία του κ. Ράμμου με τον κ. Κ. Τασούλα. «Ο κ. Τσίπρας χειρίζεται το ζήτημα με όρους ελαφρού θεάματος, χρησιμοποιώντας μυθεύματα και ουρανομήκεις ανακρίβειες. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ θα βρίσκεται (σήμερα) στη Βουλή και εκεί θα δοθούν οι δέουσες απαντήσεις, μέσω θεσμικών διαδικασιών», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Σχετικά με τις πληροφορίες, που εσχάτως βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για παρακολουθήσεις τηλεφώνων στελεχών της κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας του, παραμένει άλαλος. Θα αναγκαστεί, όμως, να τοποθετηθεί οσονούπω».
Στην υπόθεση των παρακολουθήσεων αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση για την επέτειο 10 ετών, από τον θάνατο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, στα Ανώγεια.
«Δεν επιτρέπεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για τη δημοκρατική ομαλότητα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής, και ζήτησε να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο, καθώς και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου, σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.
Από την πρώτη στιγμή, που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ήρθε στο φως η υπόθεση, τονίστηκε ότι υπάρχει ανάγκη να δοθούν πλήρεις απαντήσεις, με σεβασμό των προβλέψεων του νόμου, για το απόρρητο και του κανονισμού της Βουλής. Γι’ αυτό κινήθηκαν άμεσα όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενώ η υπόθεση ερευνάται και από τη Δικαιοσύνη, σχολίασαν κυβερνητικές πηγές.
Τέλος, έως χθες το βράδυ μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε τους βουλευτές του που θα είναι μέλη της εξεταστικής επιτροπής. Πρόκειται για τους: Δ. Τζανακόπουλο, Ν. Βούτση, Τ. Ελευθεριάδου, Γ. Κατρούγκαλο, Γ. Ραγκούση, Θ. Τζάκρη, Αγγ. Τόλκα και Ν. Φίλη.