Πολιτικη & Οικονομια

Τα νούμερα της Εβδομάδας | 30 Ιουνίου - 6 Ιουλίου 2022

46 χρόνια είναι παντρεμένη με τον Alice Cooper η Sheryl Goddard. Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» την πέρασαν για σύντροφο του Θάνου Πλεύρη και την χαρακτήρισαν «πλεύραινα»

img_0317_1.jpg
Σταμάτης Ζαχαρός
ΤΕΥΧΟΣ 835
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sheryl Goddard, Alice Cooper, Θάνος Πλεύρης
Sheryl Goddard, Alice Cooper, Θάνος Πλεύρης

Τα νέα της εβδομάδας 30 Ιουνίου - 6 Ιουλίου 2022. O Σταμάτης Ζαχαρός αποτυπώνει την επικαιρότητα σε αριθμούς.

12% ήταν ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο. Η αξιωματική αντιπολίτευση τον χαρακτηρίζει «ακρίβεια Μητσοτάκη».

22% πληθωρισμό κατέγραψε η Εσθονία.

20,5% ήταν ο πληθωρισμός στη Λιθουανία πάντα κατά το ίδιο διάστημα.

78,6% ήταν ο πληθωρισμός στη γειτονική Τουρκία. Τουλάχιστον τόσος ανακοινώθηκε, διότι οι τιμές δείχνουν μια διαφορετική εικόνα με μεγαλύτερη αύξηση.

700% έχει αυξηθεί μεσοσταθμικά η τιμή του Φυσικού Αερίου, σε σχέση με έναν χρόνο πριν και είναι αυτή που δημιουργεί το υπόβαθρο ενός νέου «ψυχρού πολέμου».


200 Ευρωπαίοι πυροσβέστες ρίχνονται φέτος στη μάχη των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας. Σύμφωνα με το έθιμο, τα τρολς θα αποθεώσουν τους ξένους πυροσβέστες, κατηγορώντας παράλληλα τους δικούς μας ότι είναι ανίκανοι, ανεκπαίδευτοι και φυγόπονοι.

6 χώρες και συγκεκριμένα η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Ρουμανία και η Φινλανδία συνέδραμαν με πυροσβέστες και εξοπλισμό την Ελλάδα και θα έχουν ως έδρα τους την Αθήνα, τη Λάρισα και την Τρίπολη για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.


25.000 θεατές παρακολούθησαν τη συναυλία του ΛΕΞ στο γήπεδο του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη.

90 λεπτά διήρκεσε η συναυλία του ράπερ, την οποία πολλοί επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά λόγω της συμμετοχής.


39 παραβάσεις ειδικών διατάξεων που αφορούν το νόμιμο της κυκλοφορίας και οδήγησης ταξί και της μη τήρησης της τροχαίας νομοθεσίας βεβαίωσε η τροχαία Αθηνών και μάλιστα σε πιάτσες τρένων και λεωφορείων αλλά και σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας. Οι σύντροφοι συνδικαλιστές έχουν χάσει τη μαχητικότητά τους και έτσι δεν είχαμε ανακοίνωση που να καταγγέλλει «κάποια συμφέροντα», τα οποία γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως έχουν στόχο να «χτυπήσουν» τον «τίμιο κλάδο των ταξί».

7 παραβάσεις αφορούσαν την έλλειψη ειδικής άδειας οδήγησης ταξί, 4 την επιλογή επιβατών, 4 τη μη ανάρτηση ειδικής άδειας οδήγησης ταξί, 3 την άρνηση μίσθωσης, 3 τη μη λειτουργία ταξιμέτρου, ενώ το ταξί ήταν μισθωμένο, ένας οδηγός δεν είχε καν δίπλωμα, ενός άλλου είχε λήξει το δίπλωμα, ένας πέρασε με κόκκινο και ένας μιλούσε στο κινητό οδηγώντας, μεταξύ άλλων. Ένα μεγάλο μπράβο και στην τροχαία, η οποία ανακάλυψε ότι μπορούν να γίνονται και έλεγχοι.


40 άτομα συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της αστυνομίας σε Ναύπλιο, Άργος και Μυκήνες την περασμένη Τρίτη, καθώς διαπιστώθηκε ότι έκλεβαν ρεύμα.

525 μέτρα καλωδίων βρέθηκαν επίσης στην κατοχή ορισμένων εκ των συλληφθέντων.

150 δίκες μηνιαίως πραγματοποιούνται στην Πάτρα για θέματα ρευματοκλοπής.

5 μήνες φυλάκιση προβλέπει ο νόμος για περιπτώσεις παραβίασης του μετρητή, ενώ οι ποινές φθάνουν τα τρία χρόνια για περιπτώσεις επιχειρηματιών που κλέβουν ρεύμα.

4,05% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνεται στη χώρα είναι προϊόν ρευματοκλοπής, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΡΑΕ για τα έτη 2019-2021.


27% της ενέργειας που παράγεται στην ΕΕ καταναλώνεται από τα νοικοκυριά, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

63% του προαναφερθέντος ποσοστού καταναλώνεται για τη θέρμανση των σπιτιών, ενώ μόλις το 0,4% για την ψύξη.

12% της ενέργειας καταναλώθηκε για ψύξη κατοικιών στην Ελλάδα, ενώ μόλις 8% καταναλώθηκε για θέρμανση.


722 εκατ. ευρώ είναι το κόστος των μέτρων στήριξης των λογαριασμών ηλεκτρικού για τον μήνα Ιούλιο, αυξημένο κατά 300 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Η επιδότηση θα δίδεται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

200 ευρώ ανά μεγαβατώρα είναι η επιδότηση για τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως κατανάλωσης και 240 ευρώ για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου.

100% της κατανάλωσης είναι το ανώτατο ποσό που καλύπτει η επιδότηση.

192 ευρώ ανά μεγαβατώρα είναι η επιδότηση για τους εμπορικούς καταναλωτές.

213 ευρώ ανά μεγαβατώρα είναι η επιδότηση για τα αγροτικά τιμολόγια.


75 ετών άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ο γκουρού των εκλογών, ο οποίος συνόδευσε για περισσότερα από 40 χρόνια τα εκλογικά βράδια μιας ολόκληρης χώρας. Υπήρξε ένας εξαιρετικά αξιοπρεπής άνθρωπος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην αγαπημένη του θάλασσα, κολυμπώντας.


85 ετών είναι σήμερα ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου αλλά συνεχίζει τις διαβουλεύσεις για την ενίσχυση της «Πατριωτικής Ενώσεως», του κόμματος το οποίο δημιούργησε προ μερικών μηνών. Πρόσφατα δήλωσε ότι «εκτιμά ιδιαιτέρως τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, διότι πέραν όσων έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό είναι ένας αγνός πατριώτης που ενδιαφέρεται για τα εθνικά μας θέματα» και τον κάλεσε να ενώσουν δυνάμεις για το καλό της πατρίδας.


67,5% των ερωτηθέντων σε έρευνα της GPO απάντησε ότι δεν πιστεύει ότι μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τα ζητήματα της κρίσης.

47,9% των ερωτηθέντων στην ίδια έρευνα αποτιμά «θετικά» και «μάλλον θετικά» τα τρία χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Συγκεκριμένες πρεσβείες έχουν προφανώς διαφορετική άποψη για την πραγματική δημοσκοπική εικόνα.


10.000 άνεργοι άνω των 45 ετών θα επιδοτηθούν με μηνιαία επιχορήγηση από 653 έως 746 ευρώ, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

12,7% ήταν η ανεργία στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο. Οι εταιρείες ανεύρεσης προσωπικού πάντως δεν βρίσκουν υποψήφιους εργαζόμενους ούτε ως δείγμα και σίγουρα τα επιδόματα δεν βοηθούν στη βελτίωση της κατάστασης.

36,8% των νέων στην Ελλάδα δηλώνουν άνεργοι.

6,1% ήταν η ανεργία στην ΕΕ τον Μάιο.


61,7% της κατασκευαστικής εταιρείας Intrakat απέκτησαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης.

30% της εταιρείας φέρονται να απέκτησαν οι Κώστας Αγγέλου (Benelux Overseas) και Ηλίας Γκότσης (Eurotankers).


46 χρόνια είναι παντρεμένη με τον (σιγά τον θρύλο) Alice Cooper η χορεύτρια Sheryl Goddard. Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» την πέρασαν για σύντροφο του Θάνου Πλεύρη και την χαρακτήρισαν «πλεύραινα» με μία ελαφρώς σεξιστική διάθεση, όπως τους επεσήμανε και ο ίδιος ο υπουργός εξηγώντας ότι η κυρία στη φωτογραφία που δημοσίευσαν δεν είναι η σύζυγός του.

45 χρονών είναι ο Έλληνας υπουργός Υγείας, γεγονός που κάνει πολύ εντυπωσιακή την γκάφα της εφημερίδας.

41 ετών είναι η ηλικία του μεγαλύτερου παιδιού του ζεύγους Cooper.


Verba Volant

Σταμάτης Γονίδης
«Απαγορεύουν το πλαστικό καλαμάκι, ενώ ένα προφυλακτικό είναι 10 καλαμάκια».
Φίλε συνονόματε, πρόσεχε τι λες. Υφέρπει ο κίνδυνος να φτιάξουν χάρτινα προφυλακτικά και να βιαζόμαστε να ολοκληρώσουμε για να μη διαλυθούν κατά τη χρήση.

Αλέξης Γεωργούλης
«Έχω πάει με βερμούδα και στο Ευρωκοινοβούλιο».
Η δήλωση του ευρωβουλευτή θα μπορούσε να θεωρηθεί και ένας συνοπτικός απολογισμός του έργου του αλλά αναμένουμε και νέες αποκαλύψεις που θα συμπληρώσουν το παζλ. Έγκυρες φήμες από ανυπόγραφα μπλογκ κάνουν λόγο για σοκαριστικές δηλώσεις όπως: «έχω πάει για free camping φορώντας φράκο» ή «οδήγησα τη μηχανή μου φορώντας στολή ψαροντουφεκά».

Βασίλης Βιλιάρδος
«Επίσημο αίτημα υποβάλλει η Αθήνα στις ΗΠΑ για την αγορά 20+20 μαχητικών F-35. Αυτά τα πανάκριβα αεροπλάνα δεν είναι κατάλληλα για πτήσεις στο Αιγαίο – οπότε φαίνεται πως προορίζονται για τη Ρωσία. Σημαίνει πως εξοπλίζουμε τις ΗΠΑ με δικά μας έξοδα και με χρήματα που δεν έχουμε»!
Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης ξεμπροστιάζει την αμερικανόδουλη κυβέρνηση και κυρίως τα χρέπια που αγοράζει. Φίλος με συνεργείο μάλιστα μου εξηγούσε ότι τα συγκεκριμένα «αεροπλάνα» χτυπάνε «πειράκια» στην ανηφόρα Κιουτάχεια-Εσκί Σεχίρ-Αφιόν Καραχισάρ.

Ανδρέας Νεφελούδης
«Οι δημοσκοπήσεις των πρεσβειών έχουν τη ΝΔ κάτω από το 20%».
Η ατμόσφαιρα μυρίζει κάλπη και εννοείται ότι οι αγαπημένες μας πρεσβείες επέστρεψαν. Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φροντίζει να μας ενημερώνει για την πραγματική εικόνα. Άλλη πρεσβεία πάντως δίνει τη ΝΔ στο όριο του 3%, ενώ έγκυρο προξενείο αναφέρει ότι στη δική του μέτρηση η ΝΔ κονταροχτυπιέται με το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τη 12η θέση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.